Göle Budaklı Köyü Derneği “Kaz Gecesi” Düzenledi

Göle Budaklı Köyü Derneği “Kaz Gecesi” Düzenledi

Göle’nin Budaklı Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu işbirliği ile “Kaz Gecesi” düzenledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Ankara İller Bankası Lokalinde yoğun bir katılımla gerçekleşen geceye Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve istatistik Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Alperen, Kars 24. Dönem Milletvekili Yunus Kılıç, Ardahan 22-23. Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Faik Ece, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın yayın eski Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Ardahan Federasyonu Genel Başkanı Ergüder Şimdi, dernek başkanları, hemşehrilerimiz katıldı.

UHD Bakanı Ahmet Arslan başta olmak üzere, geceye katılamayan bölge Milletvekillerimiz gönderdikleri mesajlarla gecenin güzel geçmesi için dileklerinde bulundular.

Gece Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Ardahan Göle Budaklı Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naim Açıkyıldız düzenledikleri gecenin amacının birlik ve beraberliği sağlamak, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek, yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu belirterek; “ Bugün burada bu denli yoğun katılımın olması bizlere güç verdi hepinize teşekkür ederim. Ayrıca gecemize katkılarından ve desteğinden dolayı Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’a yönetim kurulum ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

Konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edilen Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, geceye olan yoğun ilgiden mutlu olduğunu ifade etti, “Her platformda belirttiğim gibi Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. Genel Başkan konuşmasına şöyle devam etti; “Doğduğumuz topraklardan Türkiye’nin birçok yerine dağıldık. Bizler de Ankara’da Sivil Toplum Kuruluşları olarak Kars’ı, Ardahan’ı, Iğdır’ı en iyi şekilde tanıtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Üçlüyüz, güçlüyüz. Bu üçte il belki ismen belki sınırlar olarak ayrıldı ama gönüllerimiz bir. Onun için biz biriz her zaman da bir olacağız. Bu organizasyonları artırarak çocuklarımıza bizden sonraki nesillere kültürümüzü, geleneklerimizi, illerimizi tanıtmak zorundayız. Bu geceyi tertip eden Naim Açıkyıldız’a, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İyi ki varsınız Allah’a emanet olun.”

Geceye katılan Milletvekilleri, Kaymakam, Belediye Başkanları ve Ardahan Federasyonu Başkanı birer kısa konuşma yaptılar. Kars Ardahan Iğdır olarak birlik ve beraberliği takdirle izlediklerini ifade ettiler ve böyle güzel bir organizasyona davet edildikleri için teşekkürlerini belirttiler. Konuşmaların ardından gecenin anısına plaket taksimi yapıldı.

Âşıklar Mustafa Karakaş ve Paşa Susanoğlu sazları ve atışmalarıyla geceye renk kattılar. Gecede ayrıca TRT Halk Müziği sanatçısı Selma Geçer ve Grup Aras sahne alarak konuklara keyifli dakikalar yaşattı.

 Ardahan Göle Budaklı Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonunun işbirliği ile düzenlenen  “Kaz Gecesi” nde misafirlere kaz, bulgur pilavı, kaşarpeyniri, pişi, helva, çeçil ikram edildi.

gole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(1).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(2).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(3).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(4).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(5).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(6).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(7).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(8).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(9).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(10).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(11).jpggole-budakli-koyu-dernegi-“kaz-gecesi”-duzenledi-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler