Grup Sosyalciler'den 'Engelleri Aşıyoruz'a destek

Grup Sosyalciler'den 'Engelleri Aşıyoruz'a destek

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri Soysal Proje Dersi kapsamında Dolunay Derneği'nin de desteğini alarak “Engelleri aşıyoruz” projesi ile Ayhan Kazkurt (34) adlı engelli vatandaşa akülü tekerl

Grup Sosyalciler'den 'Engelleri Aşıyoruz'a destek

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri Soysal Proje Dersi kapsamında Dolunay Derneği’nin de desteğini alarak “Engelleri aşıyoruz” projesi ile Ayhan Kazkurt (34) adlı engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye temin ettiler.

Müslüm Narinç, Barış Gül, Rıdvan Çiftçi, Bahtiyar Barış Yurtseven, Daraf Şen, İzettin Eskidede, Rıdvan Ülker ve Hakan Çiçek’ten oluşan “Grup Sosyalciler”, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde başlattıkları projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.         

Simer Otel, Kent Otel, Büyük Kale Otel, Merve Tatlı, Can Show Mobilya’nın maddi katkılarıyla yola çıkan öğrenciler Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’la bağlantıya geçtiler. Bir engelliye akülü araba temin etmek istediklerini belirten KAÜ’lü öğrencilere Ocak’tan müjdeli haber geldi. Ocak, dernekte bulunun bir aracın olduğunu fakat aküsünün arızalı olması nedeniyle kullanılamadığını söyledi. Bunun üzerine öğrenciler önce araştırma yaptılar ve bağlantı kurdukları firmadan fiyat aldılar. Ardından da yukarıda ismi geçen esnaflarda bu maddi yardımı aldılar ve aküyü tamir ettirerek çalışır vaziyette derneğe getirdiler. Burada da akünün takılması, kontrolü ve diğer eksikliklerin de giderilmesiyle kullanılır hala getirdikleri akülü engelli aracını sahibine teslim ettiler.

Doğuştan yürüme engelli olan ve yaşı ilerledikçe yürümekte daha da zorlanan 34 yaşındaki Ayhan Kazkurt’a aracını teslim eden öğrenciler büyük mutluluk yaşadılar. Kazkurt da yürüme engelini aşmasında yardımcı olan üniversite öğrencilerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

“Grup Sosyalciler” de, “Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Hocalarımızdan; Murat Taştan, Ahmet Emin Osmanoğlu, Şükrü İlgen, Sabri Güngör, Uğur Akbaba, fakülte kantincilerimiz olan Murat Toyboğa ve Selçuk Dağaşan’a da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” dediler.

SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA…

Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, “Aslında çok duygusal bir ortam. Söylenecek çok şey var ama dile getirilecek çok fazla cümle bulamıyorum. Sebebi şu; Ayhan kardeşimizi mutlu etmek adına toplandığımızda kimseye muhtaç olmadığını göstermek için çok güzel bir örnek verdi. Peygamber efendimizi Rabbim o kadar büyük dertlerle sınamış ki... Cebrail (as) soruyor Ey güzel Rabbim bu kimsesiz, öksüz ve yetim niye bu kadar dertle imtihan ediyorsun diye. Yüce Rabbimin verdiği cevap çok güzel. Benden başka kimseye güvenmesin, benden başka kimseye sığınmasın, benden başka kimseye muhtaç olmasın.” dedi.

SAYISIZ PROJELERİ İMZA ATILDI

Bugüne kadar sayısız projelere imza attıklarını belirten Kop, “Biz öğrenci arkadaşlarımızla bu dönem sayısız projelere imza attık. Hepsi birbirinden manalı ve anlamlıydı. Onlardan bir tanesi yine burada Dolunay Derneği’yle Faruk Ocak kardeşimizin olduğu yerde gerçekleşti. Bence bu biraz daha kayda değerdi. Hani bir insan yaşat ki devlet yaşasın, diyoruz ya bir insanın gönlünü yapmak gerçekten her babanın harcı değil. İnşallah Ayhan kardeşimizin gönlünü yapabilmişizdir. Bunları basınla paylaşırken amacımız başkalarına örnek olmak. Bizdeki felsefe şu: ‘İyilik yap, denize at. Balık bilmez halık’ bilir. Herkes bir engelli adayıdır, cümlesi halkın dilinde var eyvallah ama neden insanlarla küçük de olsa dalga geçiliyor, alay ediliyor, neden küçümsüyor, neden hakir görüyor? Biz gerçekten bize bahşedilen hiçbir nimetin farkında değiliz. Halbuki bir hadis-i kutside söylendiği gibi;  alay ettiğiniz, küçümsediğiniz her şey başınıza gelmedikçe Azrail gelse bile canınızı almaz.” diye konuştu.

ESNAF VE VATANDAŞTAN DAHA DA DUYARLILIK BEKLİYORUZ

Öğrencilerin bu projeyi hayata geçirme aşamasında zorluk çektiklerini de ifade eden Kop şöyle konuştu:

“Ben içinde bulunduğum durumdan çok etkilendim. Öğrenci arkadaşlarımız artık meslektaşımız sayılırlar çünkü son sınıf oldular. Onların çalışması ve  Faruk hocamızın yönlendirmesiyle elimizde bir tekerlekli sandalye var. Aküde var ama çalışmıyor. Arkadaşlarımızla ne yapabiliriz şeklinde düşündüğümüzde hiç değilse tamir etmeyi denedik. Biz bunu yaptık, çok maddiyat isteyen bir şey değil 550 TL. Ancak şunu söylemeliyim ki mangalda yanacak kül bırakmayan insanlar iş maddiyata gelince bizi 3 lira da olsa, 5 lira da olsa bizi zorda bıraktılar. İnanın arkadaşlarımızın gitmediği kapı kalmadı. Bu işi başardığımız için çok mutluyuz. Arkadaşlarımız bunu herhangi bir amaç ya da not için yapmıyor, ben bunu biliyorum. Önemli olan Ayhan kardeşimizin mutlu olmasıydı, o mutluysa biz zaten mutluyuz. Allah herkesten razı olsun.”

KARS’TA 4 BİN 500 ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VAR

Öğrencilerden Müslüm Nariç de, “Sosyal Proje Dersi kapsamında biz birçok etkinlik yaptık. Düşündük ki ne yapabiliriz, toplumumuza nasıl faydalı olabiliriz. Kars’ta bir araştırma yaptık. Şuan Kars’ta 4 bin 500 engelli vatandaşımız var. Kars halkından bu konuda duyarlılık görmedik, Dolunay Derneği elinden geleni yapıyor ancak yeterince faydalı olamıyor çünkü; o da destek görmüyor. Biz de istedik ki Dolunay Derneği’ne faydalı olalım. Birlikte engelli vatandaşlarımıza el uzatalım ki halkta bir bilinç oluşsun ve zamanla artsın. Toplum engelli arkadaşlarımızın sorunlarını görüp paylaşsın istedik. Bu yönde Faruk abi ile irtibata geçtik ve bozuk bir sandalye olduğu söylendi. Biz de bütçe çıkardık ve esnafları gezdik. Bazıları etmedi ama bazıları da etti tabi. Ben bize yardım edenlerin adını buradan belirtmek istiyorum.” dedi.

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜRLER

Destek veren esnaflara teşekkür eden Nariç, “Özellikle Simer Otel’e, Kent Otel’e, Büyük Kale Otele, Merve Tatlı’ya ve Canshov Mobilya’ya çok teşekkür ederim. Eğitim Fakülte’si hocalarından Murat Taşdan, Ahmet Osmanoğlu, Şükrü hocamıza ve Sabri Güngör hocamıza, kantincimiz Selçuk ve Murat abiye katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Kars’ta engelli arkadaşlarımız için hiçbir şey yapılmıyor. Kars’ın yollarından tutun akülü sandalye sürecek kaldırımlarına kadar hiçbir hizmet yok. Buradan belediyeye bir mesaj göndermek istiyoruz. Engelli vatandaşlarımız için yol yapılsın istiyoruz. Onların geçebileceği rahat yollar yapılırsa işlerini daha rahat hallederler, gezebilirler. Biz engellilere engel değil destek olmak felsefesiyle hareket etmeye çalıştık, inşallah faydalı olmuşuzdur. Projelerimiz Allah’ın izniyle devam edecek. Halkımız Dolunay Derneği’ne gelip yardımlarını iletebilir. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

AMAÇ; SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TOPLUMDA YAŞATMAK

Öğrencilerden İzzettin Eskidede ise, “Bizler bu toplumun aydınlık bir nesli olarak, toplumumuzun sahip olduğu en önemli değerlerden biri olan sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı toplumda yaşatmak adına bu yardımı yaptık. Bu değerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için arkadaşlarımızla ve Yaşar hocamızla çalışmalar yaptık.” dedi.

GENETİK KAS HASTALIĞI

Engelli Ayhan’ın akrabası kendisi de engelli olan Bülent Özer de şunları söyledi:

“Ayhan benim yeğenim ve aynı hastalığı taşıyoruz. O da kas hastası, genetik bir hastalık. Hocamıza, öğrenci arkadaşlarımıza, Dolunay Derneği’ne Faruk beye teşekkür ediyorum. Faruk’un bir nebze de olsa işini görmesi için verilen bu araba için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.”

Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak da şu ifadelerde bulundu:

“Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen bütün herkese Ayhan abimiz adına, kendi adıma ve insanlık adına teşekkür ederim. Arkadaşlar gelip bu projede ne yapabiliriz diye sorduklarında onlara akülü sandalyemiz olduğunu ancak bozuk olduğunu söylemiştim. Onlarda biz tamir ederiz dediler. Bunu verebileceğimiz bir arkadaş var mı dediler. Biz de Ayhan arkadaşımızı gösterdik. Gereken bilgileri aldılar. Dolunay Derneği olarak biz sadece aracı olduk. Sandalyeyi verdikleri arkadaşımız okuyamadı ama biz biliyoruz ki ilerde engellilerin önünde olan bütün engeller kalkacak. Arkadaşlarımız Ayhan arkadaşımızla ilgilendiler. Hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz.” kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler