Güle Güle Müdürüm!

Güle Güle Müdürüm!

Kars’ın sevilen Müdürü Yasin Sarıçamlık’ın Çimentaş Elazığ Çimento Fabrikasına tayini çıktı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

2012 yılında Kars Çimento Fabrikasına müdür olarak atanan ve yaklaşık 4 yıldır gerek Kars Çimento Fabrikasının çehresini değiştiren gerekse çalışanları ve Karslıların gönlünü kazanan eden Yasin Sarıçamlık, bugün gazetemizi ziyaret ederek, Kars’a veda edeceğini belirtti.

Bizde Kars Manşet ailesi olarak Sayın Müdürümüz Yasin Sarıçamlık’a yeni görevinin hayırlı olmasını diler, Kars’ta yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

c3445674-b7bf-4d83-9daa-1a62961aea68.jpg

Yasin Sarıçamlık Kimdir ?

17 Ocak 1966'da Istanbul Beşiktaş'ta doğdu. İlkokulu Istanbul Şişli-Günebakan İlkokulu'nda, Ortaokulu Silivri-Değirmenköy Ortaokulu'nda, Lise öğrenimini ise Istanbul Şişli Kaptan Paşa Lisesi'nde birincilikle tamamladı. 1983 yılında girmiş olduğu İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden 1987 yılında Makine Mühendisi olarak mezun oldu.
  
Aynı yıl içinde Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Lüleburgaz'daki Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralı'nda iş hayatına başladı. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk Doğal Gaz Santrali olan bu projede; Alman, Fransız, Macar ve Belçika orjinli şirketler ile birlikte konsorsiyum şeklinde 2 yıl Montaj, İşletme ve Kontrol Mühendisliği görevlerinde bulundu.
  
1989 yılında ise, yine ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Yugoslav Hydrograndja şirketiyle birlikte konsorsiyum olarak üstlenmiş olduğu, Irak'ın Musul kentindeki Bekhme Barajı Şantiyesi'nde görev aldı. Dünyanın en büyük barajlarından biri olarak kabul edilen ve Amerikan Bechtel firmasının danışmanlığını yürütmüş olduğu, yaklaşık 3000 kişinin çalıştığı bu projenin, Baraj İnşaat Makinaları İşletme ve Bakım Departmanlarında muhtelif görev ve sorumluluklar aldı. 
1990-1991 yıllarında; Milli Savunma Bakanlığı, Balıkesir İnşaat-Emlak Başkanlığı'nda Yedek Subay olarak Proje Mühendisliği yapmak suretiyle askerlik hizmetini tamamladı.

Yine 1991 yılı içinde Istanbul Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan Bilgisayar Yazılımı Uzmanlık Programı'na katılarak bu programı başarıyla tamamladı. 
1991-1994 yılları arasında, Koç Grubu'nun özellikle karlılık yönüyle en önemli şirketlerinden biri olan; LPG sektöründe ise Türkiye'de lider konumunda bulunan Aygaz A.Ş.'nin Genel Müdürlüğü'nde, Türkiye genelinde bu şirkete bağlı 13 adet LPG dolum tesisinin işletme, yatırım ve modernizasyon çalışmalarını yürütmek üzere önemli görev ve sorumluluklar aldı. Nitekim, bu şirketteki başarılı çalışmaları nedeniyle 1993 yılında Özel Teşvik Ödülü'ne de layık görüldü. 
Bu şirkette çalıştığı aynı dönemlerde ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Donanımı Sertifikasyon Programı'na katılarak, bu programı da başarıyla tamamladı.

1994 yılında, Avrupa'nın LPG sektöründeki en büyük şirketi olan Fransız Primagas Grubu'na Teknik Müdür olarak transfer oldu. Bu grubun Türkiye'deki Bizimgaz A.Ş. şirketinde yaklaşık 4 yıl boyunca Teknik Müdür olarak görev yaptığı dönemde, bu şirkete bağlı Türkiye çapındaki 6 adet LPG dolum tesisinin proje ve yatırımlarından sorumlu tek yetkili olarak görev yaptı. 
Bu şirkette çalıştığı aynı dönemlerde, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Master Programı'na da devam ederek bu programı da 1995 yılında başarı ile tamamladı.

Bizimgaz A.Ş.'de iken yapmış olduğu çalışmalarla, Türkiye'de otogaz kullanımının yaygınlaştırılmasında önemli katkılar sağladı. Nitekim Türkiye'de o dönemlerde (1994) otogaz kullanımı üzerine herhangi bir Türk Standardı yada yönetmelik bulunmaması nedeniyle; İtalya, Hollanda ve Avustralya Standartları'ndan da yararlanarak Türkiye şartlarına uyarlanabilecek bir standardın oluşturulmasında önemli görev ve sorumluluklar aldı. Ayrıca TSE'de de bu konuda standart oluşturulması konusunda komisyon üyesi ve danışman olarak önemli katkılarda bulundu.

Nitekim; gerek İstanbul, gerekse İzmir illerindeki ilk otogaz istasyonlarını açarak (İstanbul-Küçükyalı; İzmir-Çamdibi) bu illerde bir ilke imza atmış oldu. Bu iki LPG istasyonunun açılmasıyla birlikte; bugün İstanbul'da, İzmir'de ve Türkiye'nin diğer tüm bölgelerindeki otogaz istasyonlarının açılmasına da bir anlamda öncülük ederek sektöre önemli bir ivme kazandırdı.

1998 yılında ise sektör değiştirerek çimento sektörüne adım attı. Dünyanın en büyük 5. Çimento Üreticisi durumunda olan İtalyan Italcementi Grubu'na bağlı Set Group Holding Genel Müdürlüğü'nde Proje Uzmanı olarak göreve başladı. 
1998-1999 yıllarında SET-Ankara Çimento Fabrikası'nın yatırım projelerinde önemli görev ve sorumluklar aldı. Bu fabrikadaki projelerin tamamlanmasıyla birlikte, 2000 yılında yine aynı gruba bağlı ve Türkiye'nin en büyük Çimento Öğütme Tesisi durumunda olan Ambarlı'daki SET-Anadolu Çimentoları T.A.Ş.'e Bakım Şefi olarak tayin oldu.
  
Bu fabrikadaki başarılı performansı nedeniyle, aynı yıl içinde SET-Afyon Çimento Fabrikası'na Bakım ve Geliştirme Müdürü olarak tayin edildi. Bu fabrikada görev yaptığı dönemlerde de çalışmakta olduğu şirketi tarafından düzenli aralıklarla İtalya ve Fransa'ya gönderilerek bu ülkelerdeki Uluslararası Genç Yöneticiler Eğitim Programı'na (Young International Manager Training Program) katıldı. 
SET-Afyon Çimento Fabrikası'nda da yaklaşık 3 yıl görev yaptıktan sonra, daha önce şef olarak görev yaptığı Ambarlı'daki SET-Anadolu Çimentoları A.Ş.'ne 2003 yılında bu kez Fabrika Müdürü olarak tayin oldu.

2005 yılına kadar Fabrika Müdürlüğü'nü yürütmekte olduğu bu fabrikadaki görevi sırasında da, fabrikanın bulunduğu bölgede bulunan limanın stratejik önemi ve konumu nedeniyle, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük özel limanının ortak kuruluşu olan Altaş A.Ş. yönetim kurulunda da görev aldı.

2005 yılında ise daha da geniş yetki ve sorumluluklar ile yine SET Grubu'nun önemli ve stratejik şirketlerinden biri olan Balıkesir Çimento Fabrikası'nın Direktörlüğü görevine getirildi.
  
Bu fabrikadaki görevi sırasında da; Türkiye'deki tüm çimento şirketlerinin bağlı olduğu TÇMB (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği) tarafından verilmiş olan bir görev ile Türkiye Çimento sektörü adına, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Çimento Birliği'ndeki çalışma gruplarında Türkiye temsilcisi olarak önemli görev ve sorumluluklar almış olup; bu ülkede düzenlenen toplantılara katılarak çimento sektörünün Avrupa ile entegrasyonu ve AB ülkeleri ile uyumu konusunda önemli katkılar sağladı.

Ayrıca yine Balıkesir Fabrikası’nda görev yaptığı dönem içinde; Avrupa Birliği (AB) konusunda düzenlenmiş olan özel eğitim programlarına da katılarak bu konuda sertifika aldı.

Yine aynı dönem içinde; Türkiye çapında yapılan bir değerlendirme sonucunda Balıkesir Çimento Fabrikası, İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) konusunda “Türkiye’nin En İyi Fabrikası” seçildi.

Nitekim bu konuda Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından İzmir Hilton Oteli'nde, düzenlenen "Çimento Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu" nda Türkiye’nin İSG  (İş Sağlığı ve Güvenliği) konusunda en iyi fabrika ödülleri de verilmiş olup; Balıkesir Çimento Fabrikası bu konuda en iyi performans gösteren fabrika olarak seçildi.

Konuyla ilgili olarak dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Faruk ÇELİK tarafından “Türkiye’nin En İyi İSG Performansına Sahip Fabrika Ödülü” Balıkesir Çimento Fabrikası Direktörü Yasin Sarıçamlık’a takdim edilmiştir.

1 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla Set Grubu’nun bir diğer önemli, stratejik ve kapasite yönüyle daha büyük fabrikalarından biri olan Kırklareli’ndeki Trakya Çimento Fabrikası’nın Direktörlüğü görevine getirildi.

Bu fabrikadaki çalışmaları sırasında da; daha önce Balıkesir Çimento Fabrikası’nda olduğu gibi İSG  (İş Sağlığı ve Güvenliği) konusunda yönetimindeki Trakya Çimento Fabrikası da, Türkiye’nin en iyi 3 çimento Fabrikası’ndan biri olarak seçildi.

1 Nisan 2011 tarihinde İtalyan Italcementi Grubu’na bağlı Set Grubu Fabrikalarının Limak Grubu’na devri sonrasında, bu fabrikanın adının Limak Trakya Çimento Fabrikası olarak değişmesi ile birlikte; 01.06.2011-01.10.2011 tarihleri arasında aynı fabrikada Genel Müdür olarak görev yapmış olan Yasin Sarıçamlık; 1 Mart 2012 tarihinden bu yana da, dünyanın önde gelen çimento gruplarından biri olan İtalyan Cementir Grubu’nda Kars Çimento Fabrikası Müdürü olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Evli ve 2 çocuk sahibi olan Yasin Sarıçamlık; iyi derecede ingilizce, orta derecede İtalyanca, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler