Gururla Diyoruz ki ‘Biz Gazi Karslıyız’

Gururla Diyoruz ki ‘Biz Gazi Karslıyız’

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, bir takım incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere gerçekleştirdiği Kars ziyaretinde Kars’ın Gazilik unvanını değerlendirdi.

Kars’ın Gazi unvanının tabela üzerinde olmasının bir öneminin olmadığını söyleyen Arslan, bu unvanın 161 sene önce beratıyla mührüyle tescillendiğine dikkat çekti.

Türkiye’de birkaç ilin bu unvanlara sahip olduğunu belirten AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ın Gazi Unvanı’nın herkesçe bilindiğini fakat, isminde bir değişikliğe gidilmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Birçok ilin bu tür taleplerde bulunduğunun da altını çizen Arslan, “Gazi Kars tabelada yazılması çok önemli değil. Gazi Kars’ın yazısı 161 sene önce yazılmış. Beratıyla yazılmış, mührüyle yazılmış. Daha da önemlisi bu betarın ve mührün verilmesine sebep olan ecdadın o günkü savaşması, savaşı kazanması ve düşmanı buradan atması ile yazılmış zaten. O yüzden kâğıt üzerinde yazılıp yazılmaması çok önemli değil. Bizler yine de bu noktada gayret gösteriyoruz ancak şöyle bir sıkıntımız var. İkinci kısmı tabi bir gazi unvanı almış bir kentimiz var. Onun gibi birkaç tane kent daha var. Fakat Gazi Kars ile ilgili özellikle isim değişikliği söz konusu olduğunda ne yazık ki Türkiye’de birçok il bu tip değişiklikleri istiyor.” dedi.

Bu yönde bir girişime kalkışıldığında diğer illerin benzer taleplerinin gündeme geldiğine işaret eden Arslan, herkes tarafından Kars’ın gaziliğinin zaten maddi ve manevi tescillenmiş olduğu söylemi ve ayrıca yeni bir tescile gerek yok söylemiyle karşılaşıldığını hatırlatarak; ‘Bizde gururla diyoruz ki evet biz ‘Gazi Karslıyız.’ İfadeleriyle, Kars’ın tabelalardaki değil, yüreklerdeki yerine dikkat çekti.

gururla-diyoruz-ki-‘biz-gazi-karsliyiz’v-(1)-001.jpggururla-diyoruz-ki-‘biz-gazi-karsliyiz’v-(2)-001.jpg

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler