Haberimize Duyarlı Cevap!

Haberimize Duyarlı Cevap!

Geçtiğimiz gün sitemiz www.karsmanset.com ve gazetemiz Kars Manşet Gazetesi'nde yer alan “Ulu Camiye Saygısızlığa sessiz kalındı” başlıklı habere duyarlı cevap geldi.

Haberimize Duyarlı Cevap!

Geçtiğimiz gün sitemiz www.karsmanset.com ve gazetemiz Kars Manşet Gazetesi’nde Kafkas Haber Ajansı (kha) kaynaklı yer alan “Ulu Camiye Saygısızlığa sessiz kalındı” başlıklı habere duyarlı cevap geldi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, yayınlanan haber ile ilgili inceleme yaparak, olayın takipçisi oldu. Kars Manşet’te göstermiş olduğu duyarlılığından dolayı teşekkür eden Başkan Yıldırım, “Haberin yayınladığının ertesi günü, bizzat kendim bölgede bulunarak Ulu Camii’nin ön duvarında bulunan yazıları tamamen temizlediğimizi bildirmek isterim.” Dedi.

Bu tür yazıların defalarca silindiğini dile getiren Başkan Yıldırım, “Ulu Camii Derneği olarak, bu tür olayların önüne geçemiyoruz. Öncelikle anne ve babalar başta olmak üzere yetkili kurumlardan da yardım bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Anne ve babalardan özellikle çocuklarını bu tür konularda bilinçlendirmelerini isteyen Başkan Yıldırım, “Bu gibi davranışlar, gerçekten yanlış bir davranıştır. Çocuklarımızı uyararak, topluma iyi birer birey olması için elimizi taşın altına koymalıyız.” Dedi.

Ayrıca Başkan Yıldırım, yaşanan bu tarz olumsuz olayları görenlerin de yetkililere bildirmesini rica etti.

Geçtiğimiz gün gazetemizde yayınlanan haber ise aynen şöyle:

Ulu Camiye Saygısızlığa sessiz kalındı

Kars’ta 96 yıl önce 280 kişinin Ermenilerce yakıldığı Ulu Camii’nin ihata duvarları, kendini bilmez kişilerce boyalarla harap ediliyor. Ermenilerin yaktığı insanların kan ve yağ izlerini mihrabında barındıran Camii’nin bugünkü haline bakın Kars kalesi eteklerinde tarihe ışık tutan ulu camii, kendini bilmezlerin eğlencesine dönüştürülüyor.

434 yıldır ayakta duran ulu cami, 4 yıllık restorasyonun ardından şimdi de ihate duvarlarına yapılan boyalı saldırıya tanıklık ediyor Kars, tarihi özellikleri, mimari dokusu, inanç turizmi ve daha onlarca özellikleriyle Türkiye’nin önden gelen kentleri arasında yer alıyor. Özellikle de Kars Kalesi civarındaki inanç turizmi yapılar restorasyon çalışmaları ve yeni düzenlemeler ile turizmin gözdesi haline getirilmeye çalışılıyor. Yapılan uğraşlar ve harcanan paralara rağmen birileri bu güzellikleri göz ardı edip Kars’ın görüntüsünü çirkin yazılarla gölgelemeye çalışıyorlar. Kentin tarihi dokusunu korumakla yükümlü olunması gerekirken boyalarla püskürtülen bu çirkin yazılar kentin dokusunu adeta baltalıyorlar.

Mart ayında da aynı haber yapılmıştı fakat aradan geçen bu zaman zarfında ne yazılar silindi nede yeni yazıların önüne geçilebildi. 

haberimize-duyarli-cevap!-(2).jpg

haberimize-duyarli-cevap!-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler