Hacı Adayları kutsal topraklara uğurlandı

Hacı Adayları kutsal topraklara uğurlandı

Hac mevsiminin başlamasıyla bilirlikte Kars'tan da ilk hacı kafilesi düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Fethiye camiinde buluşan 23 hacı adayı özel şirket aracılığıyla uğurlanırken, 65 hacı adayı da 10 Eylül'de diyanet aracılığıyla gönderilec

Hacı Adayları kutsal topraklara uğurlandı

Hac mevsiminin başlamasıyla bilirlikte Kars’tan da ilk hacı kafilesi düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Fethiye camiinde buluşan 23 hacı adayı özel şirket aracılığıyla uğurlanırken, 65 hacı adayı da 10 Eylül’de diyanet aracılığıyla gönderilecek.

Kars Müftü Vekili Veli Südütemiz, “Bugün gönderdiğimiz hacılar şirket hacılarımız. Bunlar 23 kişi ve ayın 10’un da da Diyanete bağlı Müftülük hacılarımızdan oluşan 65 kişi gidecek. Hacılarımıza öncesinde seminerler verdik. İhrama nasıl girilir, terbiye nasıl getirilir, haccın vacipleri, sünnetleri ve farzlarıyla ilgili bilgiler verdik. En önemlisi de insani ilişkilerde orada nasıl davranılması gerektiğini hacılarımıza seminerlerde anlattık. Hacılarımızın tamamının aşıları yapıldı. Buradan Erzurum’a oradan İstanbul’a gidecekler. İstanbul’dan da inşallah Medine’ye gidecekler. Bayramdan sonra geri dönüşler başlayacak.” dedi.

Hacı adaylarından Ömer Karahan, “Kars’ta 60 yıldır ikamet ediyorum. Herkesi tanıdığım için büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Allah herkese kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bütün akrabalarıma ve dostlarıma selam ve saygılarımı gönderiyorum. Siz basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. çok şükür çok mutluyuz. Bundan önce de 3 defa kafile başkanı olarak gitmiştim. Allah cümlemize nasip etsin. Kars halkına selam ve selamlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

İlhan Sarancı da, “Allah önce vatanımızın bir9liğini ve beraberliğini bozmasın. Allah tüm o kutsal toprakları gitmek isteyenlere nasip etsin. Allah herkesten razı olsun. Biz 8 yıldır gitmeyi bekliyorduk. İsimlerimiz çıkmıyordu ve her yıl ağlıyorduk. Ama bu sene de ağlamıştık Allah razı olsun sonunda bize de sıra geldi, şimdi nasip oldu ve gidiyoruz. Çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Himmet Akbaba ise, “Kutsal toprakları ziyaret etmeye gidiyoruz. Allah bütün Müslümanlara nasip etsin. Şu anda yolcuyuz, inşallah ulaşırız. Hepimiz çok mutluyuz. Şu anda çok heyecanlıyız. Çünkü büyük bir ziyarete gidiyoruz. Tam 7 yıl bekledim. Bu sene ismimiz çıktı, nasip oldu ve şimdi de bu mutlulukla yolcuyuz. Allah’a şükürler olsun, Bütün Müslüman kardeşlerimizin selamını götüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Zafer Ulcusoy da, “Heyecanlıyız, Allah gidemeyenlere nasip etsin, eş dostların, selam gönderenlerin selamlarını da götürüyoruz. 7 bekledim ve şimdi gidiyorum, çok mutluyum.” dedi.

Kars İl Müftülüğü’nde din Hizmetleri Din Eğitim Kısım Şefliği görevinden 2004 yılında emekli olduktan sonra 9 yıldır özel sektörde Hac Organizasyonu işini yürüten Selim Benliahmetli Cavit Coşkun ise şunları söyledi:

“Kendi şirketimiz olarak hacıları Kars’tan ve Ardahan’dan götürüyoruz. Nasip olursa bu sene de kutsal yolculuğa bugün itibariyle çıkmış olacağız. Yarın Medine’ye uçacağız. Yolculuğumuz yaklaşık 44 gün sürecek. Hacı adaylarımız burada aşı oldular, menenjit aşısı yapıldılar. Orada sağlık anlamında daha rahat edebilmeleri açısından bu aşı önemliydi. Burada kendilerine Diyanet İşleri Başkanlığı Kars İl Müftülüğü’nce seminerler verildi. Orada yapılacak ibadetlerle ilgili bilgiler ve sağlık yönünden alınması gereken tedbirler anlatıldı. Rabbim sağlımızı. Sıhhatimizi bozmadan gidip gelmeyi nasip etsin.”

Müftü Vekili Veli Südütemiz’in camide toplanan hacı adaylarına bilgi vermesinin ardından Müftülük ilahi grubu tarafından ilahiler okundu ve dualar edildi. Hacı adayları daha sonra cami önünde yakınlarıyla buluştu, hatıra fotoğrafları çektirdi, dualar eşliğinde eş ve dostlarıyla hasbihal soldular.

Hacı adayları daha sonra okunan Kur’an ve yapılan dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandılar. kha

Önceki ve Sonraki Haberler