HACILAR UĞURLANDI

HACILAR UĞURLANDI

KARS'TA HACILAR SABAH NAMAZINDA UĞURLANDI

KARS’TA HACILAR SABAH NAMAZINDA UĞURLANDI

-KARS’TA HACI ADAYLARI FETHİYE CAMİİ’NDEN SABAH NAMAZINDA UĞURLANDI

-CAMİDE OKUNAN İLAHİ, KUR’AN-I KERİM VE DUALAR HACI YAKINLARINI OLDUKÇA DUYGULANDIRDI

-KARS’TAN MUKADDES TOPRAKLARA ŞU ANADA KADAR 54 HACI ADAYI UĞURLANDI

-42 KİŞİLİK EK KONTENJANLA BİRLİKTE TOPLAM 163 HACI ADAYI KASIM’IN 20’SİNE KADAR İLDEN AYRILMIŞ OLACAKLAR

 

  KARS – Kars’ta hacı adayları Fethiye Camii’nden sabah namazında uğurlandı. Hacı adayları ve yakınları birbirinden ayrılmanın hüznüyle ağlarken, camide okunan ilahi, Kur’an-ı Kerim ve dualar hacı yakınlarını oldukça duygulandırdı.

  Hacıların uğurlanması için camide düzenlenen veda programına; Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Müftü İlyas Gümüş, Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, AK Parti İl Başkanı Remzi Aras, hacı adayları ve yakınları katıldı. İlahilerin, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunduğu camide Müftü yardımcısı Ahmet Tozgöz dua etti. Duygulu anların yaşandığı uğurlama programında yaşlı havı adayları yakınlarından kısa süreliğine de olsa ayrılacak olmanın hüznüyle ağlarken, genç kızlarda anne ve babalarının elini öperken gözyaşlarına boğuldular. Bazı kadınlarda çocuklarını uyumaları için ayaklarında sallarken ilginç görüntüler oluşturdular.

  Burada bir konuşma yapan Müftü İlyas Gümüş, “Şu anda sizler şanslısınız. Bu sene 74 bin insan içinde sizler mukaddes beldeye gideceksiniz inşallah. Sizin dışınızda 750 bin insan bu mukaddes beldenin özlemiyle yanıp tutuşmakta, sıranın kendisine ne zaman geleceğinin hayallerini kurmaktadır. Dolayısıyla siz son derece şanslısınız. Bu konuda Rabbinize ne kadar hamd-ü sena etseniz azdır” dedi.

  Kars’tan mukaddes topraklara şu anada kadar 54 hacı adayı uğurlandı. Toplam 121 kayıtlı hacı adayı bulunurken 42 kişilik ek kontenjanla birlikte toplam 163 hacı adayı Kasım’ın 20’sine kadar ilden ayrılmış olacaklar. Hacdan dönüş ise Kurban Bayramı’nın 5. gününden itibaren başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler