Hafız Murat Vargün yazdı: ''Alın Yazımız Kars''

Hafız Murat Vargün yazdı: ''Alın Yazımız Kars''

Sevgili hemşehrilerim, kişi doğduğu toprağın şefkatini ve adetlerini benimser, bizler de doğduğumuz şehrin acı ve tatlı hatıralarına şahitlik ederiz, bu yaşanmışlık o şehirle olan bağımızı hep güçlendiriyor.

Sevgili hemşehrilerim, kişi doğduğu toprağın şefkatini ve adetlerini benimser, bizler de doğduğumuz şehrin acı ve tatlı hatıralarına şahitlik ederiz, bu yaşanmışlık o şehirle olan bağımızı hep güçlendiriyor, “Coğrafya kaderdir. ” sözü tamda yaşanmışlıkların sembol ilkesidir. Gururla ifade etmek isterim ki doğduğumuz coğrafya, Anadolun’un Doğuda ki anahtarıdır. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir şehirdir. Bir çok etnik kökeni ve farklı kültürleri harmanlaştıran güzide ve nadide bir şehirdir Kars. Bir çoğumuz Kars’ın Bozkır dağlarında ve köylerinde doğduk büyüdük, yokluğu da, varlığı da, sevincide, hüznüde o diyarda gördük ve yaşadık. Yaşlarımız küçük iken gençliğimizin taze anlarında ve baharında hep bir arayış içerisinde olduk, başka şehirleri aradık, başka yaşamlara imrendik, bu arayış doğduğumuz coğrafyanın güzelliklerini görmeye belki de engel oldu ama biz fark edemedik, neredeyse tatlı anıları gayri ihtiyaride olsa ıskaladık, halbuki çocukluğumuzun en mutlu anları Karsımız’ın bozkırında daha güzeldi daha heyecanlıydı. Karsta çocukken ne kadar da mutluyduk değil mi ? Çünkü bu şehrin masumiyeti ve zarifliği bizlere de sirayet etmişti, ama zaman geçtikten sonra bir çoğumuz o masum şehirden uzaklaşmak istedik, zamanı geldiğinde mesut ayrıldık belki de o şehirden, küçük iken hayalini kurduğumuz büyükşehire kavuşmanın heyecanı ve hırsı vardı içimizde, sonrasında kavuştuk metropole ve uzak diyarlara, karsın soğuk havasından kaçmak istedik derken büyükşehrin soğuk cemiyetine sığındık, yağmurdan kaçalım derken doluya yakalandık kim bilir, Kars’ın havası soğuktur burada yaşanılmaz diyorduk ama Karstan uzaklaşınca havanın soğuk olması değil de büyükşehirlerde yetişen cemiyetin soğuk oluşu bizlere Kars’ın ehemmiyetini gün yüzüne çıkarttı, Kars soğuktur doğrudur ama insanı sıcakkanlıdır, misafirperverdir, bu yüzden Karsı hep severiz, hep bir hasret hep bir özlemle taşırız her daim kalbimizde bu güzide diyarı, Karsın insanı karstan uzaklaştıkça Kars şehri hep garip kalmıştır her nedense, o şehirden uzaklaşanlar da garip yaşadı gurbette, demek ki halen bu şehrin üzerimizde bir büyüsü ve değerli anıları vardır, doğdumuz ve büyüdüğümüz şehrimizden bir süre uzaklaşabiliriz ama şehrimizi unutmayalım, şehrimizi gittiğimiz yerlerde sevelim ve sevdirelim, memleketimizi sorduklarında şivemizle Karslı olduğumuzu gururla haykıralım, Kars’ın güzide geleneklerini yaşatalım ve başka topluluklara da sevdirelim, hasılı kelam Kars bizlerin Alın Yazısıdır, kalbimiz her daim orada atar, bu şehir bizim kimliğimizdir, şahsiyetimizinde sembolüdür…

Hafız Murat Vargün

Kaynak:Hatice Kavşut

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler