Harakani Felsefesi...

Harakani Felsefesi...

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice: Harakani hazretlerinin gönül dostlarına selam

Harakani Felsefesi...

Yenice: Harakani hazretlerinin gönül dostlarına selam

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ve Harakani Vakfı tarafından, “Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu’l Hasan Harakani ve Horasan Erenleri” Konulu 2. Uluslararası Harakani Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, Harakani felsefesinin önemine vurgu yaptı.  

Yenice, “Ebul Hasan Harakani Hz. gönül dostları kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler. Kafkas Üniversitesi ve Ebul Hasan Harakani Hz. Vakfı’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu 2. Uluslararası Horasan Erenleri ve Harakani Sempozyumuna hoş geldiniz diyor hepinize saygılar sunuyorum.” diyerek, sempozyuma katılan protokol ve konuklara teşekkür etti.

Yenice konuşmasını, “Sizleri Ebul Hasan Harakani Hz. şehrinde görmekten ve misafir etmekten ayriyeten memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Yoğum programları nedeni ile il dışında bulana sempozyuma katılamayan sayın belediye başkanımız Murtaza Karaçanta beyefendinin hepinize saygı ve selamlarını ayrıca iletmek istiyorum.” şeklinde sürdürdü.

Yenice daha sonra şunları söyledi:

“Benden önce ki konuşmacılar sunucumuzun ifade ettiği gibi konferans tadında bir konuşma yaptılar. Ben bu konulara çok girerek haddimi aşmak istemiyorum. Bu kadar misafirin bu kadar üstadın yanında bizim bir şey konuşmamız çok doğru olmaz adiye düşünüyorum. Ancak tasavvuf ehlinin bütün amacının insana hizmet olduğunu düşünüyorum.  Yunus Emre’den ‘Elif okuduk ötürü, Pazar eyledik götürü; Yaratılanı hoş gördük, Yaratandan ötürü’ dizeleri ve Mevlana Celaleddin Rumi’nin; “Gel Gel Ne Olursan Ol Yine Gel, Kırk Kere Tövbeni Bozmuş Olsan Da Yine Gel’ ifadeleri yeni nesillere ışık olmuştur. Özellikle Ebul Hasan Harakani Hazretleri de “Her kim bu kapıya gelirse ekmek verin. İnancını sormayın, zira Allah katında ruh taşımaya değer herkes Harakani sofrasında yemeye layık” ifadelerinde özünü bulan, hiçbir ayrıma, hiçbir ayrılığa fırsat vermeden, herkesi birlik ve beraberlik çağrısı altına davet eden, herkesi hoşgörüyle saygıyla ve herkesi kucaklayarak hizmet ettiklerini görmek en güzel şey olsa gerektir. Ben bir kez daha bu konferansı düzenleyen üniversitemizin değerli hocalarına, vakıf başkanımıza ve emeği geçen herkes canı gönülden teşekkür ediyorum.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler