Hasan Harakani Türbesini ziyaret etti

Hasan Harakani Türbesini ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kars'taki gezi ve incelemeleri kapsamında Evliya Camii avlusundaki Şehit Ebu-l Hasan Harakani Türbesini ziyaret etti

Vatandaşların sevgi gösterileri sırasında Evliya Camii’ne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Ebu-l Hasan Harakani Derneği Başkanı Evliya Camii İmanı Yavuz Uzgur’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Çevredik iyileştirme ve güzelleştirme çalışmalarını beğendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan daha sonra cami girişinde kendisini karşılayan bayanlarla bir süre sohbet etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Başbakan, “Seni çok seviyoruz” diyen kadınlara da el sallayarak teşekkür etti. Aynı kadın daha sonra “Dar gelirlilere ev istiyoruz” diyerek sesini Başbakan duyurmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Başbakan Erdoğan Şehit Ebu-l Hasan Harakani Türbesini ziyaret ettikten sonra Evliya Camii’ne giderek yatsı namazını kıldı ve camide incelemelerde bulundu.
 
Bu sırada Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da türbe ziyaretinde bulunduğu ve beraberindeki kadınlarla birlikte camiyi gezdi.
 
Başbakanı göremeyen ve çocuğuna oyuncak alamayan bir kadın ise Başbakanlık korumalarına zor anlar yaşattı. Oyuncak almadan gitmeyeceğini söyleyen ve direnen kadın daha sonra korumaların oyuncak araba vermesiyle alandan sessizce ayrıldı.
 
Yaşanan bu kısa süreli gerginliğin ardından Başbakan Erdoğan beraberindeki Bakanlar ve Milletvekilleriyle birlikte Camiden ayrıldı.
 
Başbakan Erdoğan cami çıkışında da uzunca bir süre kadınların sorunlarını dinledi.
(BA-BA-S) (KARS (KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler