Hasta Yatağında Unutulmadı!

Hasta Yatağında Unutulmadı!

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Burcalı Köyü’nde 65 yıllık evli, 6 çocuk, 19 torun sahibi Güllü Engin’i (83) hasta yatağında ziyaret eden gelinleri ve torunları Anneler Günü’nü çiçeklerle kutladılar.

İlçeye 12 kilometre mesafede 12 hane 30 nüfuslu köyün 17 bin dönüm ekili arazi var. 500 adet büyükbaş, 700 adet küçükbaş hayvan bulunan köyde 50 adet de anaç kaz saklanıyor. 6 öğrencisi bulunan köyde eğitim taşıma usulü ile ilçede yapılıyor. İlçenin en küçük köylerinden olan Burcalı Köyü’nün en yaşlısı ise Güllü Engin. Muhtar Burhan Engin’in annesi Güllü Nine 83 yaşında ve 6 çocuk, 19 da torun sahibi. 18 yaşında evlenen Güllü Nine’nin hayatı hep çalışmakla geçti. Omuzluklarla su taşıdı, dere kenarlarında çamaşır ve bulaşık yıkadı, hayvanların beslenmesinde önemli görevler üstlendi ve uzun yıllar bölgenin ağır kış ve mevsimsel koşulları içinde çalıştı. Çocuklarının eğitimi, bakımı ve beslenmelerinin yanında aile terbiyesi almalarında da önemli roller üstlendi. Güllü Nine taa ki 10 yıl öncesine kadar bu ağır iş koşulları altında yaşamını sürdü. 10 yıl önce evine gelinleri gelince biraz rahatlayan Güllü Nine daha sonra da teknolojik imkanların eve girmesiyle çamaşır ve bulaşık makinesine de kavuşunca rahatlığı iyiden iyiye arttı.

Güllü Nine ömrü boyunca çektiği zorluklardan kurtulmasına kurtuldu ama bu defa da yaşlılıkla birlikte gelen hastalıklar baş gösterdi. Kıy mevsimi başlangıcında da bazı rahatsızlıkları yüzünden ameliyat olunca Anneler Günü’ne de yatakta girmek zorunda kaldı.

Köyden hiç çıkmayan ve muhtar oğlu ile birlikte yaşayan Güllü Nine’nin çok sevdiği gelinleri ve torunları da bu özel günde kendisini çiçeklerle mutlu ettiler. Güllü Nine’nin Anneler Günü’nü kutlayan torunlar ve gelinler “Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Sen bizim başımızın tacısın” diyerek sevgi ve hürmetlerini gösterdiler. Güllü Nine de oğullarına, kızlarına, gelinlerine ve torunlarına bolca edip tem amacının onları her zaman mutlu, huzurlu ve sağlıklı görmek olduğunu söyledi.

Güllü Nine daha sonra gelinlik yıllarından gelinlerinin hizmetine muhtaç olduğu bu günlere kadar ki yaşamını hasta yatağında gazetecilere anlattı. Ömrünün imkansızlıklar içinde geçtiğini o nedenle de bütün iş gücünün omuzlarında, kollarında ve bacaklarında olduğunu ifade eden Güllü Nine, titreyen elleriyle içinde bulunduğu durumu gözler önüne sererken yaptığı dualarla da bugün kendisine hizmet eden ailesinden ne kadar gurur duyduğunu gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler