“Hayallerini Söndürme” Projesi

“Hayallerini Söndürme” Projesi

​Ardahan Valisi Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan “Hayallerini söndürme” projesi kapsamında Merkeze bağlı Meşedibi köyünde yapılan aile toplantılarına katıldı.

Erken yaşta yapılan evlilikleri önlemek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan “Hayallerini söndürme” projesi kapsamında merkeze bağlı Meşedibi köyü ortaokulunda ailelerin katılımıyla toplantı yapıldı.
Eşi Olcay Deniz, Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ve diğer yetkililerle birlikte Rehber öğretmenlerin hazırladığı toplantıya katılan Vali Deniz, burada yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri bu projeye çok fazla önem verdiklerini, proje sayesinde toplumun bütün kesimlerinde farkındalık oluşturarak, erken yaşta yapılan evliliklerin ortaya çıkardığı olumsuz sonuçları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.
Ailelere yönelik konuşmasını sürdüren Vali Deniz, “Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Onların eğitimi ve gelecekleri için aileler olarak elimizden geleni yapmak zorundayız. Çocuklarımızın erken yaşta yapacakları evlilikler, onların geleceğine, dolayısıyla ülkemizin geleceğine de zarar verebilir. Bu nedenle çocuklarımızı sadece ve sadece eğitime yönlendirmeliyiz ve okuyup kendi hayatlarını kurmaları için çaba göstermeliyiz. Bunun yanında çocuklarımızın geleceğinin doğru şekillendirilmesi de önemlidir. Çocuklarımızın küçük yaşta edinecekleri bilgi ve özgüven, onları hayatta başarılı yapacak ve çocuklarımız ülkemiz için faydalı birer birey olacaktır. Bu nedenle anne babalarımıza çok görevler düşmektedir” dedi.
Toplantıların ardından girdiği dersliklerde bir arada toplanan ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine hediye dağıtan Vali Deniz, daha sonra SYDV tarafından “Benim de bir evim var” projesi kapsamında bir vatandaş için yaptırılan evi ziyaret etti. Eşi Olcay Deniz ile birlikte ziyaret ettiği evde aile fertleriyle sohbet eden Vali Deniz, aileye yeni evlerinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler