Hayatı Kitap Olacak

Hayatı Kitap Olacak

Kafkas Üniversitesi merhum eski rektörü Prof.Dr. Abamüslüm Güven'in hayatı kitap olacak.

 

Başta Kars Kafkas Üniversitesi olmak üzere Ardahan, Iğdır, Artvin’de birçok hizmetler veren, akademik ve yapısal hizmetlere başarıyla imza atmış olan Prof.Dr. Abamüslüm Güven’in hayatını konu alan bir kitap kaleme alınacak.

Rektör Güven’in eşi Aysel Güven, Prof.Dr.Abamüslüm Güven’in dostları, mesai arkadaşları, Kafkas Üniversitesi ailesinin akademik ve idari personeli ve öğrencilerine çağrıda bulundu.

Aysel Güven, yaptığı çağrıda, “Kitapta, Sayın Rektör Abamüslüm Güven’in her konuda (mantıksal zekası, duygusal zekası, kişiliği, çevresine bakış açısı, duyarlılığı, bilim adamı yönü, insani yönünü) daha objektif olarak işlemek için sizin şahit olduğunuz ya da paylaştığınız gözlem ve anılarınızı kaleme alınız. Birkaç sayfa word dosyası şeklinde düzenleyip en geç on gün içinde bana gönderirseniz Sayın Güven’i anlatan kitaba katkı sağlamış olacak ve kitabın ölçüm yıldönümüne yetişmesine yardımcı olacaksınız. Şimdiden duyarlılığınız ve emeğinizden dolayı teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

KANESERE YENİLMİŞTİ.

Kafkas Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Abamüslüm Güven, tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşerek 14 Ocak 2012 tarihinde yaşamını kaybetmişti. Kişiliği ile gönüllerde taht kurmuş örnek bir insan olarak seviliyordu. Görevde olduğu yıllarda Kafkas Üniversitesi'ni bölgenin en iyi üniversitelerinden biri yapmak için büyük çaba harcayan Güven, Kars'ta ve bölgede gerek çalışkanlığı gerekse kişiliği ile gönüllerde taht kurmuş örnek bir insan, örnek bir aile reisi idi.

PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN KİMDİR?

1965 yılında Ardahan 'ın Hanak İlçesi Koyunpınarı Köyü'nde dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimimi Hanak'ta, Liseyi Posof Lisesi'nde tamamladı. 1983 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne girdi ve 1988 yılında mezun oldu. Bir süre özel sektöre ait bir Et Entegre Tesisinde (İmeks A.Ş - Ankara) muayene veteriner hekim olarak çalıştı. Eylül 1988 tarihinde Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak girdi. Ekim 1989 yılında Kars Veteriner Fakültesi adına Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde doktora eğitimime başladı. Askerlik görevini Burdur’da bedelli olarak yaptı. Aralık 1994 tarihinde de doktora çalışmalarını tamamlayarak Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalındaki görevine döndü. Eylül 1996 tarihinde Yardımcı Doçentliğe atandı. 1998 yılında Doçent, 2004 yılında Profesör oldu. Bu süre zarfı içerisinde Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı ile 6.5 yıl Ardahan Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Mart 2005 tarihinde Veteriner Fakültesi Dekanlığına atandı. Güven, evli ve 3 çocuk babasıydı.14 Ocak 2012 tarihinde yaşamını yitirdi.

Tacettin DURMUŞ/karsmanset.com

yes.20120614195334..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler