'Hayatımın en hoş hatıralarını Kars'ta yaşadım'

'Hayatımın en hoş hatıralarını Kars'ta yaşadım'

ÖLÇEK Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tacettin Durmuş, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynelov'u makamında ziyaret etti.

'Hayatımın en hoş hatıralarını Kars'ta yaşadım'

ÖLÇEK Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tacettin Durmuş, Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynelov’u makamında ziyaret etti.

Zeynelov’u, İstanbul Akatlar’da bulunan konsolosluk binasında ziyaret eden Durmuş, geçmiş dönemde Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluk görevi sırasında Karslılar ve ilde görev yapan gazeteciler ile yaşadığı sıkı ve dostane ilişkilerden dolayı teşekkür etti.

Durmuş’un ziyaretinden dolayı mutluluklarını dile getiren Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynelov da, Kars’ta geçirdiği günleri hayatının en hoş vakitleri olduğunu söyledi.

Durmuş aracılığı ile tüm Karslılara ve gazetecilere selamlarını gönderen Zeynelov en kısa zamanda Kars’a gelerek, Karslılar ile hasret gidereceğini ifade etti.

Zeynelov, daha önce Levent’te kiralık bir binada konsolosluk hizmetlerini verdiklerini fakat yakın zaman önce Akadlar’da Azerbaycan Devletine ait bir alanda özel mülkiyet alarak bina yaptırarak Konsolosluk hizmetlerini verdikleri için de son derece mutlu olduklarını belirtti.

KARS’I DOĞDUĞUM YER GİBİ SEVİYORUM

“Kars’ı doğduğu yer gibi sevdiğini de dile getiren Zeynalov Durmuş aracılığıyla Karslılara ve Kars’ta görev yapan basın mensuplarında yönelik:

“Kars’ı ve Karslıları çok seviyorum. Ben onlardan biriyim. Kars’ı doğduğum yer gibi seviyorum. Oldukça da özledim. İnşallah önümüzdeki günlerde Kars’a geleceğim. Tüm dostlarla bir araya gelerek hasret gidereceğiz. Kars’ta görev yaptığım süre boyunca Kars halkıyla ve basınla hep iç içe olduk. Hiç kimse ile bir kavgamız ve sorunumuz olmadı. Konsolosluk olarak her ne etkinlikler ve törenler gerçekleştirdikse Kars’ta akredite olmuş basınla birlikte yaptık. Azerbaycan’da ve dünyada meydana gelen gelişmeleri ve inkişafları hep birlikte değerlendirdik. Hayatımın en hoş hatıralarını Kars’ta yaşadım. Ermenistan’ın, Azerbaycan ve Türk topraklarına karşı yapmış olduğu saldırılar ve iddiaları karşısında da Karslılar ve basın her zaman yanımızda oldu. Ermenilerin başta Kars olmak üzere Doğu ve Güneydoğu topraklarında gözleri olduğunu bütün dünya biliyor. Ermenilerin Azerbaycan topraklarını işgal etmesinden kaynaklı olarak Kars ile Ermenistan arasından bulunan Doğu Kapı’nın açılmasını Karslılar istemedi. Bizler kimse ile düşman olmak ve öğlede kalmak istemedik.” mesajları verdi. 

img_2189.jpg

img_2192.jpg

img_2187.jpg

dsc_0269.20140923090055..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler