HDP'den Hem Teşekkür, Hem Kınama!

HDP'den Hem Teşekkür, Hem Kınama!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) dün Kars’ta Eş Başkan Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla gerçekleşen Kars Mitingini değerlendirerek, mitinge katılanlara teşekkür ederken, seçim bürosuna yapılan saldırıyı da kınadı.

Bilgen, dün gerçekleşen Büyük Kars Mitingi sonrası bugün bir basın toplantısı düzenleyerek HDP Kars Milletvekili adayları Şafak Özanlı ve Önder Fidanboy ile gündem değerlendirmesi yaptı. Kars halkının miting alanına gelerek gösterdikleri teveccühe teşekkür eden Bilgen, “Bir gün önce Digor pazarı mevkiinde bulunan seçim bürosuna yapılan taşlı saldırıyı da şiddetle kınıyorum.

Bilgen, köylerde bazı kişilerin kendilerini HDP’li olarak gösterip özellikle din alanında provokasyon yaptıklarını dile getirerek, “Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi. Bilgen, özellikle köylerde bulunan vatandaşların kendilerine gelen ve özellikle dini provokasyon yapan, bu şekilde açıklamalarda bulunan kişilerin kimliklerini tespit etmelerini ve araç plakalarının alınmasını istedi.

Bilgen, bu tür provokasyonların daha önceleri de yapıldığını belirterek, bir önceki seçimde Büyükşehir Belediye Başkanının billboardlarda sanki kendi partilerine aitmiş gibi karalayıcı reklam kampanyaları sürdürdüğünü de dile getirdi. Bilgen, “Geçtiğimiz günlerde bazı köylerimize sanki bizim partililerimizmiş gibi giderek bizim adımıza ve bizim asla kabul etmeyeceğimiz özellikle din konusunda yorum ve yaklaşımlar gerçekleştiren kişilerin olduğuna dair duyumlar aldık. Bize zarar vermek ve zor durumunda düşürmek için organize ve sistematik bir şekilde çalışmalar yapıldığını düşünüyoruz. Bu konu Eş Genel Başkanımız ve diğer temsilcilerimiz tarafından yazılı ve sözlü olarak kamuoyunda paylaşılmıştır. Önümüzdeki haftalarda bunların daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Özellikle bu tip girişimler karşısında yurttaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Gelen kişilerin kimliklerini ve araçlarının plakalarını tespit ederek bizler bildirmelerini istiyoruz. Bu çirkin bir karalama kampanyasıdır. Bizimle başka türlü başa gelemeyeceklerini görenler ve halkın teveccühünü alamayanlar böyle çirkin karalama yöntemlerine tenezzül etmeye başlamıştır. Ayrıca, Kars’ta olduğu gibi başka şehirlerde de özel bir ekibin görevlendirildiğini ve bu ekibin özellikle Eş Genel Başkanımız ile ilgili aslı ve astarı olamayan bilgiler paylaşacaklarını ve karalama kampanyası ile bizi yıpratmaya çalışacaklarını yönünde de çok somut bilgiler alıyoruz. Bu konuda da her kesin hassas ve duyarlı olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Bilgen, Dün seçim bürolarına yönelik saldırının ardından seçime kadar da bazı saldırı endişeleri taşıdıklarını da dile getirerek, “Dün Digor seçim büromuza bir saldırı gerçekleşti. Bizler önümüzdeki dönemlerde de buna benzer saldırı endişeleri taşıyoruz. Ama bu provokasyonlara gelemeyeceğimizi de bir kez daha ifade ediyoruz. Seçim bürolarımızı korumak devletin görevidir. Saldırı şehir merkezinde olmasına rağmen her nasılsa kamera kayıtları olmuyor. Saldırıyı gerçekleştiren failin veya faillerin yakalanıp yakalanmadığını da bilmiyoruz. Dünkü mitinge katılanların sayısını ise diğer AK Parti’nin mitingine katılanların 3 katı kadar olduğunu sokaktaki vatandaş söylüyor.” şeklinde konuştu.

HDP Kars Milletvekili Adayları Şafak Özanlı ve Önder Fidanboy da birer açıklama yaparak seçim bürolarına yapılan saldırıyı kınadıklarını, halkların bu tür provokatör eylemlerle çatıştırılmak istenildiğini belirterek, parti olarak bunun karşısında duracaklarını ve bu tür oyunlara gelmeyeceklerini söylediler. Fidanboy, HDP nin parti olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da yükselmekte olduğunu, görenlerin partileri için karalama kampanyası başlattıklarını ileri sürdü. Kendilerinin bu gibi provokasyonlara ve çatışma ortamlarına dahil olmayacaklarına da dikkat çeken Fidanboy, “Korkunun ecele faydası yoktur. Birileri bizlerin adına bazı çirkin çalışmaları yaparak bizi karalamaya çalışıyorlar. Bizim halkımızdan istediğimiz bu gibi durumlarla karşılaştıklarına bizlere bilgi versinler ve onlara inanmasınlar. Bizler asla çatışmanın tarafı olmayacağız.” dedi.

HDP Kars Milletvekili Adayı Şafak Özanlı da, bu halkı kimsenin çatıştıramayacağını işaret ederek, HDP’nin bir çiçek bahçesi olduğunu ve bu bahçeden kimsenin çiçek koparamayacağını belirtti. Özanlı, “Kars, söyleyeceğini dün Cumhuriyet Meydanında söyledi. Mitinge katılan tüm halkımıza ve basınımıza teşekkür ederim. Karsta da kaygılar taşıyoruz. Özellikle Kars’ın kozmopolitik bir il olduğunu biliyoruz. Bunun üzerinden saldırıların yapılmak istediğini de biliyoruz. Biz bir bahçeyiz HDP de bir bahçedir ve bu bahçede her renkten çiçekler olacak. Bizler de kesinlikle bu çiçekleri kimsenin koparmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü yıllarca ötekileştirme politikaları yürütüldü. Bizlerde hep birlikle birleştirici bir rol oynuyoruz ve bunun siyasetini yürütüyoruz. Bize bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Bu halkı hiç kimse çatıştıramaz. Çünkü onların halkı çatıştıracak güçleri yoktur. Bizler demokratik Türkiye diyoruz ve bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Tekçiliğe hayır diyoruz. Halklarımızda bunu istiyor Başkanlık istemiyoruz.” diye konuştu.

Düzenlenen değerlendirme toplantısına Halkların Demokratik Toplum Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Şahsenem Oğlutarhan, HDP Kars Milletvekili Adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanli ve Önder Fidanboy ile Digor Belediye Başkanı Ekrem Bingöl katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler