Her Çarşamba Başka Bir Heyecan...

Her Çarşamba Başka Bir Heyecan...

Uzak, ve Nisan’ın 23’ünde bile lapa lapa yağan karla kaplı kentte 5 yılı aşkındır altarnatif film-belgesel gösterimleri yapan Kars Sinema Topluluğu bu Çarşamba da yine farklı bir heyecanı seyircileri ile paylaştı.

Son zamanlarda bütün şehirlerin aniden ve uzunca bir süre ‘karanlığa alıştırılmaya’ çalışıldığı bir Çarşamba akşamında bütün aksiliklere rağmen geç vakte kalan MANDIRA FİLOZOFU filmi bu kez arasız ve kahkahayla seyredildi.

Benimle evlenirmisin!..

Film sonrası ise Susuz’da öğretmenlik yapan aynı zamanda Topluluğun seyircilerinden Osman Güneş ve arkadaşları tarafından hazırlanan Merve’ye evlilik teklifinin perdeye yansıtılması sonrası yaşanan heyacan ve mutlulukla değerlendirme kısmına geçildi.

Ana akım film...

Aynı zamanda kısa film senarist ve yönetmenliği yapan Alpay Korkmaz’ın yönlendiriciliğinde gerçekleştirilen değerlendirmede filmin ana akım sinemanın bir milyonu aşan gişesi ile beğeniler ve eleştiriler neredeyse seyircilerin tamamına yakınının katılımı ile devam etti. 

 Önceki Çarşamba oldukça tartışmalı geçen ve halen tartışılan ‘ÇEKMEKÖY UNDERGROUND’dan sonra Mandıra Filozofu’nun gösterimi sonrasında lapa lapa yağan kar altında seyirciler fotoğraf çektirdiler.

Haftaya ‘YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA DEK’...

51. Antalya Altın Portakal Film Şenliğinde sansüre uğradığı için büyük tepki çeken Reyan Tuvi’nin yönetmenliğini yaptığı belgesel haftaya Çarşamba sansür tartışmalarının sıcaklığında Haziran’ın sıcaklığını 1 Mayıs’a taşımak için Kars Sinema Topluluğu tarafından seyircilerine özel gösterimle sunulacak.

Ulusal ve uluslararası film şenliklerinde özel olarak davet edilen Gezi Direnişini konu alan belgesel Yönetmeni Reyan Tuvi’nin izni ile gösterilecek.

Tüm sinemaseverler her Çarşamba 19:45 de yapılan gösterimlere davet ediliyor!

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler