'Hızlı Okuma ve Dikkat Geliştirme'

'Hızlı Okuma ve Dikkat Geliştirme'

Sultan Alparslan Koleji, kulüp öğrencileri yılsonu başarı sertifikalarını almaya başladı.

'Hızlı Okuma ve Dikkat Geliştirme'

Sultan Alparslan Koleji, kulüp öğrencileri yılsonu başarı sertifikalarını almaya başladı.

Okul Rehber Öğretmeni Hacer Çelik konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Hızlı okuma teknikleri bizlere kısa zaman da birçok yazı ve kitap okuma fırsatı sunar. Rehberlik servisi olarak okuma hızımızın artması için okulumuzda  “Hızlı Okuma ve Dikkat Geliştirme” kulübü açtık. Kulüp olarak dönem başında kitaplarımızı belirledik. A. Hakan Başaran’ın “Hızlı Okuma ve Dikkat Geliştirme” kitaplarını seçtik. Hızlı okuma tekniklerini ve göz kaslarını çalıştırma yöntemlerini öğrendik. Öğrencilerimiz dönem başına göre okumalarında artış göstermişlerdir. Ayrıca öğrencilerimizin dönem başındaki dikkat düzeyleri ölçülmüş ve her öğrenciye kendisine göre hedef verilmiştir. Dikkat geliştirme kitabı bitirilmiştir.” dedi.

Kulüp rehber öğretmeni Hacer Çelik: “ Okumak insanoğlunun gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir. Edindiğimiz ve hatırladığımız birçok bilgiye okuyarak ulaşırız. Gelişmiş ülkeler kitap okumaya çok değer verirler. Fakat ülkemizde bizle ne yazık ki okumaktan çok konuşmayı ya da izlemeyi seviyoruz. En çok da zaman bulamadığımız için okuyamadığımızı söyleriz. Fakat zaman oluşturmak için herhangi bir gayret sarf etmeliyiz.” dedi.

Öğrencilerimiz tüm etkinlikleri tamamlayarak Hızlı okuma sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır. Öğrenciler okul müdürü Fatih Akaslan’ın elinden “Hızlı Okuma Sertifikalarını” aldılar. karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler