'Hizmet için kapınıza kadar geleceğiz'

'Hizmet için kapınıza kadar geleceğiz'

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Muhtarlarla toplantılar düzenledi.

'Hizmet için kapınıza kadar geleceğiz'

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Muhtarlarla toplantılar düzenledi.

Susuz, Selim ve Sarıkamış İlçe Tarım Müdürlüklerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantılara Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Şube Müdürleri, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, teknik personeller ve Susuz, Selim ve Sarıkamış köy muhtarları katıldı.

Toplantılarda konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Düzgün, Kars çiftçisine tarımsal ve hayvansal konularda en iyi şekilde hizmet etmek için teşkilat olarak bir takım projeler hazırlama çabasında olduklarını belirtti. Dr. Düzgün: “Hizmet konusunda herkese İl Müdürlüğü olarak kapılarının açık olduğunu hatta bununla da kalmadıklarını her ay kurum amirleri ile beraber sorunları yerinde görüp sorunları çözmek için bizler sizin kapılarınıza kadar geleceğiz” dedi. Birlik ve beraberlik içerisinde muhtarlarla koordineli bir şekilde çalışmanın önemine vurgu yapan Düzgün, Kars Tarımını üst seviyelere çıkarmak için makineleşmenin gerekli olduğuna muhtarlarında köylüsünü bu yönde teşviklere davet etti.

Düzgün hayvancılıkla ilgili konularda da “Türkiye'nin hayvan varlığı anlamında 5. ili olup da tarımsal varlık anlamında da 70'in üzerinde olan bir iliz. Ama hayvan varlığımızın çok olmasına rağmen bilinçsiz hayvancılık yüzünden istediğimiz verimi alamıyoruz. Tarımdan "Batı'da hayvancılıktan kazanılan ciddi paralar var. Aslında bizim imkânlarımız onların imkânlarının çok üzerinde. Devletin verdiği imkânları ya bilmiyoruz ya kullanmıyoruz. Siz muhtarlarımız sayesinde hayvancılık ile ilgilenen köylülerimiz hayvancılıktaki imkânlardan haberdar olup, modern teknikleri kullanma konusunda bilinçlenecektir. İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde çalışmaya gayret etmelisiniz.” dedi.

İl Müdürünün konuşmaların ardından İlçelerdeki toplantılarda DAP ve Makine-Ekipman Destekleriyle ilgili konularda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ayhan Erginbay, Hayvan Sağlığı ve Hastalıkları ile ilgili konuda Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Reşat Tazegül, Bitkisel Üretim ve Tarımsal Desteklemelerle ilgili muhtarlarımızın yapması gereken uygulamalar konusunda Ziraat Mühendisi Bülent Aydın, 4081 sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu Uygulaması ile ilgili olarak Ziraat Mühendisi Aysel Kaya’nın sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından muhtarlarla fikir alış-verişinden bulunulup, toplantı sonlandırıldı. karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler