İçişleri Bakanı Şahin, Kars’ta

İçişleri Bakanı Şahin, Kars’ta

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sarıkamış Harekatı'nın 97'nci yıldönümü törenlerine katılmak üzere geldiği Kars'ta, gündeme ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 10.30’da Anadolu Jet’e ait tarifeli uçakla Ankara’dan Kars’a geldi. Havalimanı’nda Kars Valisi Ahmet Kara, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak tarafından karşılanan Bakan Şahin, tören mangasını  selamladıktan sonra karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı.
 
Bakan Şahin Havaalanında, basın mensuplarının başta tutuklanan Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ olmak üzere gündemle ilgili soru sorularını ise, “Şu an Kars’a geldik, sağlıkla ve hayırlısıyla” şeklinde cevapsız bıraktı.
 
Valiliğe geçerek, Sarıkamış Harekatı’nda şehit olanları anmak için Kars’a geldiğini söyleyen Bakan Şahin’e gazeteciler gündemle tekrar soru sormak istedi. Bakan Şahin de ziyaretle ilgili ve Kars’la ilgili sorularını alabileceğini ifade etti. 
 
Bir süre Vali Ahmet Kara’dan kentin sorunlarıyla ilgili bilgi alan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne geçti. Bakan Şahin, burada da Kars’ı gezme ve görme fırsatı bulduğunu ve kentte bir dizi ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.
 
Bakan Şahin, “1915 yılında burada yaşanmış olan acı ama büyük bir kahramanlık örneği. Bu hadise sadece Kars iline ait bir olay değil aynı zaman da bütün ülkenin, bütün milletin ortak hareketi ve ortak hatırasıdır. Ancak ev sahibi olarak Kars’a vazgeçilmez bir anısı vardır. Kars’ın bu onurlandırıcı gurur verici gününde bu acılı hatıralı gününde bir kez daha yad etmek istedim. İl Jandarma Komutanlığımız akabinde, İl Belediye başkanlığımız ve tabi daha ziyaret edeceğimiz yerler olacaktır. Hem bu ziyaret noktalarında bilgiler alarak hem de parça parça, bölüm bölüm Kars’ı gezerek, Kars halkı ile görüşerek, İlimizi ve insanımızı daha iyi tanımaya çalışacağız. Hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Bakan Şahin, Jandarma ve Kars Belediyesi’ni de ziyaret ettikten sonra Sarıkamış’ta yapılacak şehitleri anma törenine katılarak İsmail Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin 15 kamyon karla yaptığı şehit heykellerinin açılışını yapacak.

(BA-BA-S) KARS (KHA) – BEDİR ALTUNOK

 
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler