Iğdır Belediyesi'nden Yerinde Yardım!

Iğdır Belediyesi'nden Yerinde Yardım!

Iğdır Belediyesi, engeli genç kıza akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Iğdır Belediyesi'nden Yerinde Yardım!


Iğdır Belediyesi, engeli genç kıza akülü tekerlekli sandalye hediye etti. 


Belediye binası önünde gerçekleşen törene Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Başkan Yardımcısı Çiğdem Yılmaz, Iğdır Zihinsel ve Bedensel Derneği Başkanı Murat Tan katıldı.


Tekerlekli sandalyeyi teslim töreninde konuşan Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Iğdır Belediyesi olarak Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği’ne verilen bir sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Malk, “Arkadaşlarımıza daha önce mavi kapak toplamalarından dolayı bir bisiklet hediye etmiştik. O zaman bir tane yeterli görmemiştik. Bir tane de belediye imkanları dahilinde alacağımızın sözünü vermişti. Söz konusu engelli aracı il dışında getirdiğimiz için biraz gecikmeli oldu. Şimdi derneğimize tam otomatik bir engelli aracı olan tekerlekli sandalyeyi vereceğiz” dedi.


“HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ”


Her insanın engelli adayı olacağı ihtimaline dikkat çeken Malk, insanları engelli vatandaşlara karşı duyarlı olmaya davet etti. Malk, “Bunu unutulmamalıyız ki hepimiz aynı zamanda birer engelli adayıyız. Bu konuda hepimizin ve tüm kurumlarımızın duyarlı olması gerekmektedir. Belki çok büyük bir şey değildir. Ama en azından bu hareketimizin diğer kurumlarımıza ve işadamlarımıza örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.


Tekerlekli sandalyesine kavuşan Yazgül Bayat ise, “Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum, bana bu aracı verdiği için. Benim bu araca sahip olmamda emeği geçen tüm insanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından tam otomatik tekerlekli sandalye engelli vatandaşa teslim edildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber