Iğdır Belediyesi'nin Gelir Gideri Billboardlarda

Iğdır Belediyesi'nin Gelir Gideri Billboardlarda

Iğdır Belediyesi, bir yıllık gelir gider tablosunu çarşı merkezinde bulunan billboardlara astı.

DBP’li Iğdır Belediyesi, “Halkımıza Hesap Veriyoruz” sloganıyla 2015 yılına ait gelir ve giderlerin bulunduğu tabloyu şehir merkezinin çeşitli yerlerinde bulunan billboardlara astı. Asılan billboardları gören vatandaşlar hem şaşırdı hem de olumlu karşıladı.

Konu hakkında açıklama yapan Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit, halkın belediyenin kendi kaynakları ve bu kentteki insanlar için gelen kaynakların nereye gittiğini bir bütün olarak bilme konusunda en öncelikli hakka sahip olduklarını belirtti. Yikit, “Yerel yönetimler arasında özellikle şeffaf belediyecilik noktasında hizmetlerimizin halk tarafından denetlenmesi ve halkımızla paylaşılması hususunda dönem dönem çalışmalarımız olmuştur. Bu çalışmaların içerisinde en önemli ve en etkili olanı, yaptığımız harcamaların gelir ve giderlerin halkımızla paylaşılmasıdır. Bu kentte yaşayan insanlar, belediyenin kendi kaynakları ve bu kentteki insanlar için gelen kaynakların nereye gittiğini bir bütün olarak bilme konusunda en öncelikli hakka sahiptiler. Bizimde yerel yönetim olarak şeffaf bir belediyecilik sunabilmemiz ve hizmetlerimizin bir yıl içerisinde hangi alanlarda yoğunlaştığını ve bununla ilgili paylaşımda bulunma konusunda kentimizin çeşitli yerlerinde bulunan yerlere bilgilendirme amacıyla gelir gider tablomuzu asarak halkımızla paylaştık” dedi.

"HALKLA BİRLİKTE YEREL YÖNETİMLERİN DAHA SAĞLIKLI YÜRÜYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Yikit, halkla birlikte yerel yönetim hizmetlerinin daha sağlıklı ve daha güçlü şekilde ilerleyebileceğini düşündüklerini belirterek, “Ana temamız halkımıza hesap veriyoruz. Biz yerel yönetimleri ele aldığımız günden beri halkımıza bizi sürekli denetleyeceksiniz dedik. Halkımızdan da bu denetimler sonucunda bir yıl boyunca belediyemizin gelir ve giderlerini paylaştığımız bir çalışmamız oldu. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bu gelir gider tablomuzu 3 ayda bir olacak şekilde halkımızla paylaşacağız. Çünkü bazı konularda yaptığımız harcamalar ya da hizmetler halkımız tarafından yeterli görülmeyebilir ya da fazla görülebilir. Başka alanlardaki hizmetlerin halk tarafından bize talep olarak geri dönüşü yapılabilir. Bu anlamda en azından denetimin sağlıklı yapılabileceği hem de halkla birlikte yerel yönetimlerin hizmetleri daha sağlıklı ve daha güçlü şekilde ilerleyebileceğini düşündüğümüzden dolayı bu tür çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

İbrahim Akkuş isimli vatandaş ise, şeffaf belediyecilik anlamında böyle bir uygulamaya gidilmesini olumlu bulduklarına ifade ederek, “Şeffaf belediyecilik anlamında çok anlamlı buluyorum. İlk defa böyle bir uygulamaya şahit oldum. Belediyenin gelir ve giderlerini halkla paylaşması bizi çok mutlu etti. Belediyenin kar ettiğini görmek bizi mutlu etti. Şeffaflık açısından diğer belediyelere de tavsiye ederim” dedi.

Ayhan Eroğlu da, yurttaşların belediyeye ödedikleri vergilerin en azından nereye gittiği anlamında olumlu bir adım olduğunu belirterek, “Bugün burada asılan tablo daha detaylı asılması gerekirdi. Ama bu bile iyi oldu. Bu uygulamanın illeri yıllarda daha detaylı olmasını istiyoruz. En azından yurttaşlar belediyeye ödedikleri su ve emlak vergileri gibi paraların nereye gittiğini öğrenmiş olur. Iğdır’da bu ilk defa oluyor” diye konuştu.

Huda Çay ise, belediyenin gelir ve giderleri arasında dengeli bir uyumun olduğunu belirterek, ”Belediyenin tabloya baktığımız kadarıyla gelir ve giderlerinde dengeli bir uyum söz konusudur. Diğer hizmetlerde de iyi çalışıyor. Tabi bu hizmetleri de belirli yerlerde göstermek gerekiyor” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber