Iğdır Üniversitesi'nde Komşu Ülke Yoğunluğu!

Iğdır Üniversitesi'nde Komşu Ülke Yoğunluğu!

Iğdır Üniversitesi, komşu ülkelerde bulunan akademisyenler için ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Iğdır Üniversitesi'nde Komşu Ülke Yoğunluğu!


Iğdır Üniversitesi, komşu ülkelerde bulunan akademisyenler için ilgi odağı olmaya devam ediyor. 


Iğdır Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi’nin daha önce imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında Iğdır’a gelen Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi Öğretim elemanları Öğretim Görevlileri Aide Askerova ve Gülşen Aliyeva bilgi paylaşım amaçlı çalışmaları izlemeye başladılar. Iğdır’a gelen Agrar Üniversitesi öğretim elemanları ilk önce Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Öğretim görevlileri Aide Askerova ve Gülşen Aliyeva işbirliği protokolü kapsamında Iğdır Üniversitesi’nin kendilerine vermiş olduğu bilgi paylaşımı imkanını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirterek kendilerine bu imkanı sunan başta Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ettiler.

 

Rektör Prof. Dr. Yılmaz da yapılan iş birliği protokolü kapsamında oryantasyon eğitimi vermeye başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını bu gibi eğitim programlarının tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. Iğdır Üniversitesi’nin yapılan akademik ve bilimsel çalışmalarla her platformda sık sık adından söz ettirmeye başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Yılmaz; Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları kapsamında hem öğretim görevlileri hem de öğrenciler için oryantasyon eğitimlerinin karşılıklı olarak her geçen gün artacağına inandığını ifade etti.

 

Oryantasyon eğitimi için Agrar Üniversitesi’nden gelen öğretim görevlileri Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Laboratuvarında pratik eğitimlere katıldılar. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Önder Yıldız, Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Baştürk, Yrd. Doç. Dr. Elif Kaya ile bölümdeki tüm öğretim elemanları, Agrar Üniversitesi öğretim görevlileriyle birlikte aşağıda belirtilen analizler yaptılar.


Falling number (Düşme sayısı amilaz enzim aktivitesi tayini), Gluten analizleri (Yaş, kuru, gluten index), Protein analizi (Kjeldahl yöntemi), Çözücü tutma kapasitesi (SRC), Tekstür analizi (Markası TA.XT plus) (Ekmek ve kekin yumuşaklığı, yapışkanlığı, çiğnenebilirliği, esnekliği, bisküvinin sertliği, gevrekliği, meyvelerin kabuk sertliği, manda etinin sertliği, elastikiyeti), Nem analizi (Halojen lamba teknolojisi ve klasik yöntem), Tuz analizi, Kül analizi, Hızlı viskozite test cihazı ile buğday ve mısır ununun ısıtılması ve soğutulması neticesinde elde edilen viskozite (Pasting properties with rapid visco analyzer), Refraktometre ile kuru madde analizi, HPLC kullanımı (Agilent Technologies Markası), Baharatların etken maddelerinin ekstraksiyon ile elde edilmesi, Bunun yanında Ziraat Fakültesi laboratuvarında ICP/MS ve GC/MS cihazları başta olmak üzere, mevcut laboratuvar cihazları hakkında bilgilendirildi.


Ayrıca Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal ile birlikte bölüm öğretim elemanları gelen misafirlerle ilde bulunan Has Mandıra ve Kumtepeler Un Fabrikasına teknik gezi yaparak, yapılan üretimleri yerinde gördüler. Iğdır Üniversitesi’nde oryantasyon eğitimi alan öğretim görevlilerinden Aide Askerova, Iğdır Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen eğitim standartlarının çok iyi olduğunu ve günümüz teknolojik imkanlarının çoğuna sahip olması ile öğrencilere çok mükemmel bir eğitim fırsatı sunduğunu söyledi.


Oryantasyon eğitimi alan bir diğer öğretim görevlisi Gülşen Aliyeva da Iğdır Üniversitesinin yüksek düzeyde teknolojik imkânlara sahip olduğunu ve eğitim kalitesinin ileri bir seviyede olduğunu söyledi. Iğdır Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi iş birliği protokolü kapsamında oryantasyon eğitimi alan öğretim görevlileri Iğdır Üniversitesi yetkililerinin göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiklerini belirterek, başta Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal’a Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarına ve tüm Iğdır Üniversitesi ailesine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ettiler.

3.20140122122734..gif4.20140122123020..gif5.20140122123034..gif22.20140122123044..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber