Iğdır'da 124'üncü İstihbarat Toplantısı!

Iğdır'da 124'üncü İstihbarat Toplantısı!

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın 124. Iğdır'da yapıldı.

Iğdır'da 124'üncü İstihbarat Toplantısı!

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın 124. Iğdır'da yapıldı.

1984 yılından bu yana Ankara'da yapılan 'Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu 124. Toplantısı' Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda; İçişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcı Ahmet Hamdi Nair başkanlığında, Ağrı, Şırnak, Ardahan, Hakkari, Iğdır, Van ve Kars valileri, kaymakamlar, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve gümrük bölge müdürleri ile koordinasyon kurlu üylerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşması yapan; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantılarının Ankara'da yapılması belli birimlerin katılımıyla çeyran etmekte olduğunu, son olarak sınır illerinde bu toplantıların yapılmasının daha geniş katılım sağlanmasına etken olduğuna dikkat çekti. Pek, "Kaçakçılığın istihbarı yönü ve meydana geldiği oldu yönünde ülkemize zararı büyüktür. Bu zararlın ülkemize kaybının büyüklüğü açısında değerlendirdiğimizde bunların mutlaka koordinasyonu ihtiyacı olduğunu bu koordinasyonda da öteye uygulamaların çok daha etkin bir şekilde yapılmasını gerektiği, ülkemizin ekonomisi açısından gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz ve yaşıyoruz. Çünkü bu toplantıya katılan iler sınır illeridir" dedi.

Toplantı gazetecilere açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcı Ahmet Hamdi Nair, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hacımüftüoğlu'nun validesinin vefatından dolayı toplantıya katılamadığını, kendilerine burada taziyede bulunduğu söyledi. Nair, "Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu bakanlığımızın daimi kurullarından biridir ve uzun zaman beri önemli bir görevi ihva ediyor. Kurulumuzun bu toplantısının yeni illerimizden Iğdır'da yapılması bizleri mutlu etmiştir. Kaçakçılık, mutlaka koordinasyon gerektiren konulardan birdir" dedi.

Ankara'da yaptıkları bu toplantılarının daha geniş katılımlarının taşralarda yapmayı planladıklarını ifade eden Müsteşar Yardımcısı Nair, "Bunların ilki gecen Nisan ayında Ağrı'da yaptık. Ağrı'da yaptığımız toplantıda bu işin daha da gerekli olduğu görüldü. Sınır güvenli ile kaçakçılığın da ilişkisi düşünüldü. Her gidildiğinde sınır güvenli ile ilgili hususları yerinde görmek, birinci elden sınır güvenli ile ilgili bilgileri almak, akabinde yapılacak toplantı da, bu kurulu üyelerin ve sınırda görevli olan valilerin, kaçakçılık konusunda kurula iletmek istedikleri konuları daha geniş şekilde ela alınması hususunda program düzenlendi" şeklinde konuştu.

Nisan ayında Ağrı'da yapılan toplantıda alının notlar ile Ankara'da bu çalışmalar sürdürüldüğünü anlatan Nair, "Bu kapsamda çalışma guruplar oluşturuldu. Bu guruplar marifeti ile değişik kuruluşların temsilcilerin katılımı ile orada problem olarak söylenen, öneri olarak gündeme getirilen konularda bir çalışma raporu hazırlandı. Bu günde bununla ilgili sunum yapılacaktır" dedi.

"KAÇAKÇILIK ÜLKEMİZİN GÜVENLİK PROBLEMİNE KAYNAK TEŞKİL EDİYOR"

Buradaki birimler de yer alan arkadaşların yılların getirdiği birikimiyle önemli bir problem olan, güvenlik problemine de kaynak teşkil eden kaçakçılık konusunun çözülmesi kendilerinin görevi olduğunu vurgulayan Nair, "Kaçakçılık bildiğiniz gibi terör örgütlerin kaynağının teşkil etmesi, kaçakçılıktan elde edilen gelirlerin terör örgütlerine kaydırılması, onlar kaynak aktarılması nedeniyle ülkemizin açısından çok önemli problemlerinden birdir. Gündemimiz çok önemli. Buradaki çıkacak faydalı sonuçlar ülkemizin hem ekonomisine hem de sosyal hayatına, güveni huzuruna teshir edeceğine inanıyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber