Iğdır'da Bayram Coşkusu!

Iğdır'da Bayram Coşkusu!

Cumhuriyetin 90. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Iğdır'da da coşkuyla kutlandı.

Iğdır'da Bayram Coşkusu!


Cumhuriyetin 90. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Iğdır'da da coşkuyla kutlandı. 


Sabah saatlerinde başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Kalyoncu Iğdır Valiliği’nde bayram tebriklerini kabul etti.


Ardından Zübeyde Hanım Bulvarı’nda devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Iğdır Valisi Pek, Garnizon Komutanı Jandarma Kalyoncu törene katılanların bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Vali Ahmet Pek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Pek; 90. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nın bağımsız ve müstakil yaşama arzusu ile elde edilmiş büyük bir gün olduğunu vurgu yaptı. Pek, “Hedefleri tam baştan beri muasır medeniyet seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varabileceğimizi görmüştür. Kemal Paşa’nın 29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresi diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.


Okunan şiirlerin ardından devam eden programda halkoyunları ile Kafkas dans gösteri ekiplerinin Türk bayrakları ile sergiledikleri gösteri protokol ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Kutlamalar geçiş töreni ile son buldu.

2.20131029132927..gif3.20131029132957..gif4.20131029133009..gif

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber