Iğdır'da BDP'den 25 Kasım Yürüyüşü!

Iğdır'da BDP'den 25 Kasım Yürüyüşü!

Iğdır'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi kadınlar, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' dolayısıyla yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptılar.

Iğdır'da BDP'den 25 Kasım Yürüyüşü!


Iğdır'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi kadınlar, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptılar. 


BDP Iğdır İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın da bulunduğu kalabalık, ellerinde taşıdıkları dövizlerle slogan atarak Zübeyde Hanım Bulvarı’na kadar yürüdüler. Burada bir açıklama yapan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' dolayısıyla toplandıklarını, kadınlara yönelik şiddeti kınadıklarını söyledi. Iğdırlı kadınlar olarak, kadına yönelik şiddeti ve haksızlığı sürekli protesto ettiklerini belirten Buldan, "Kadına yönelik şiddeti kınamak ve protesto etmek için alanlara çıktık. Biz kadınlar 5 bin yıllık erkek egemen zihniyeti tarafından sürekli inkar edildik, sürekli yok sayıldık. Baskılara ve şiddete maruz kaldık. Kürt özgürlük harekatının bizlere sunduğu imkanlar sayesinde kadınlar olarak artık hiç kimsenin kölesi olmayacağımızı, her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Kimsenin kölesi olmayacağımızı, yaşamın her alanında kendi irademizle kendi rengimizle kendi sesimizle karar mekanizmalarında yer alacağımızı, erkeklerle eşit koşullarda yaşayacağımızı bugün bir kez daha ilan ediyoruz. Hiç kimse biz kadınlara köle olarak bakmasın. Kendi irademiz dışındaki evliliklere hayır diyoruz. Bundan sonra erkeklerin bizleri para karşılığında evlendirmesine, çocuk yaştaki gelinlere hayır dediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

6.20131126110432..jpg7.20131126110440..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber