Iğdır'da BDP'den Başkanlık Kutlamaları

Iğdır'da BDP'den Başkanlık Kutlamaları

Iğdır'da belediye başkanlığını kazanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kent meydanında kutlama yaptı.

Iğdır'da BDP'den Başkanlık Kutlamaları

Iğdır'da belediye başkanlığını kazanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kent meydanında kutlama yaptı. 


BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, BDP Iğdır Belediye Başkanı seçilen Murat Yikit ve Eş Başkan Şaziye Önder, Zübeyde Hanım Bulvarı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek kutlama yaptı.


Belediye Başkanı seçilen Murat Yikit, yaptığı konuşmada, alınan sonucun kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, kentte birlik beraberlik içerisinde yaşayacaklarını söyledi. Kentte hizmet etmek için çalışacaklarını anlatan Yikit, "Halkımız bizim bizi sürekli denetlesin. 5 yıl boyunca bizim bütün kararlarımıza ortak olacaklar. Halkımızdan bu sözü istiyoruz. Açık ve net bizi denetlesinler. Çünkü biz Iğdır'da 2 sloganla yola çıktık. Kentimizi birlikte yönetelim dedik. Burada kişi ayrımı yapmadan hizmet edeceğiz dedik. Biz burada Iğdır'ın tamamı var düşüncesi ile hizmet edeceğiz” dedi.


Iğdır'da din, dil, mezhep ayrımı yapmadan herkese eşit şekilde hizmeti götüreceklerini ifade eden Yikit, "Biz herkese eşit şekilde hizmet götüreceğimizin sözünü veriyoruz. Buradan bunu belirtmek isterim. Birlikte kardeşlik duygusu içerisinde yaşayacağız. Biz belediyeciliği alt yapı ve üst yapı sorulanları ile uğraşan bir iş olarak görmedik. Biz ilimizle ilgili sorunları birlikte tespit edeceğiz. Buradan şunu söylemek isterim. Gelin ilimizi birlikte yönetelim gelin sorunları birlikte çözelim. Her zaman bu düşünce de olacağız. Biz hiç bir zaman bir halkın değerlerine dil uzatmadık. Biz hiçbir zaman bir halkı ahlaksızlıkla suçlamadık. Onun için bugün zafer bizimdir. Onun için zafer halkındır. Eğer halkınıza hakaret ederseniz halk sizi cezalandırır. Eğer sandıklarda 10 tane oyum fazla çıksın diye ırkçılık kokan kelimeler kullanırsanız bu halk sizi cezalandırır” diye konuştu.


Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Yikit, "Biz hak ettiğimiz zaferi kutlarken kendimize yakışanı yapacağız. Halkımıza yakışanı yapacağız. Partimize yakışanı yapacağız. Burada barış halayları çekeceğiz. Burada güzellikleri inşa edeceğiz. Burada yaşan bütün halklara bir mesaj vereceğiz. Hiç kimse bu halk bu meydana geldiği zaman biz korkuyoruz demeyecek. Çünkü biz insanları sevgi ile kucaklamak istiyoruz. Korku ile değil sevgi ile kucaklamak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Kutlamalara katılan vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekti. Kutlamaların sonunda Milliyetçi Hareket Partisi önünden geçen bir grup burada çeşitli sloganlar atarak taşkınlık çıkardı. Kısa süre devam eden taşkınlık polisin müdahalesi ile son buldu.

2.20140401164820..gif3.20140401164829..gif4.20140401164951..gif

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber