Iğdır'da 'Bir Zirve Dört Ülke' Tırmanışı!

Iğdır'da 'Bir Zirve Dört Ülke' Tırmanışı!

Çözüm süreciyle birlikte Iğdır tarafında bulunan 'Nuh Rotası' olarak açılan Küçük Ağrı Dağı birçok etkinlikler ve sportif faaliyetlerin çekim merkezi haline geldi.

Iğdır'da 'Bir Zirve Dört Ülke' Tırmanışı!


Çözüm süreciyle birlikte Iğdır tarafında bulunan ‘Nuh Rotası’ olarak açılan Küçük Ağrı Dağı birçok etkinlikler ve sportif faaliyetlerin çekim merkezi haline geldi. 


Iğdır’ın Aralık İlçesi Kaymakamlığı tarafından organize edilen ‘Bir Zirve Dört Ülke’ adlı program kapsamında yurt içinden 65 dağcının katılımıyla, Türkiye'nin en büyük 6. dağı olan Küçük Ağrı Dağı'na 30 yıl aradan sonra zirve tırmanışı yapıldı.

Zirve yapan ekipten Bitlis’ten katılan Suphan Dağı Doğa Sporları Dernek Başkanı Adem Gül, Bitlis’ten ekipleri birlikte bu etkinliğe geldiklerini, Aralık Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve federasyonca tertiplenen bir program olduğunu belirtti.

Küçük Ağrı Dağı’nın uzun zamandır yaklaşık 30 yıldır güvenlik nedeniyle tırmanmaya kapalı bir dağ olduğunu ifade eden Gül, “Biz de hep hasreti ile bekliyorduk bugünleri. Aralık kaymakamlığımız desteği ve buradaki birçok arkadaşımızın yoğun çalışması ile zirve yoluna koyulduk. Bazı arkadaşlarımız dönmek zorunda kaldı çünkü zorlu bir rota. Ama büyük bir mutluluk duyuyoruz şu anda zirvedeyiz. Tabi faaliyet bitmedi. İnişi bekliyoruz inşallah kazasız belasız ineriz. Bundan sonra eğer açık kalırsa dağ her yıl ekiplerimizle burada olmayı tercih ederiz. Teknik rota sayılacak kadar keyifli bir rota. Büyük Ağrı’dan daha güzel bir rotası olduğunu gördük. Yine geleceğiz İnşallah” dedi.


Kayseri’den katılan Dağcı Elif Can ise, bir taraftan Türkiye öte taraflardan Azerbaycan, Ermenistan ve İran doğal manzarasına bayıldığını, kendisini çok şanlı hissettiğini çünkü uzun zamandan beri bu dağa tırmanılmadığını anımsattı. Tırmanışın çok kolay olmadığını ifade eden Can, “İsmi küçük Ağrı Dağı ama tırmanışı çok çetindi. Sabah 5.30’da çıktık, öğlen saat 01.00’da ancak tırmana bildik zirveye. Zorluydu ama değerdi” diye konuştu.

1.20130930104805..gif2.20130930104816..gif3.20130930104826..gif4.20130930104841..gif5.20130930104913..gif


Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber