Iğdır'da Çevre Eğitimleri Devam Ediyor

Iğdır'da Çevre Eğitimleri Devam Ediyor

Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gelişen sanayi, teknoloji ve hızlı nüfus artışına bağlı olarak çevre kirliliğinin hızla artmakta ve doğal kaynakların tükenmekte olduğunu duyurdu.

Iğdır'da Çevre Eğitimleri Devam Ediyor

Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gelişen sanayi, teknoloji ve hızlı nüfus artışına bağlı olarak çevre kirliliğinin hızla artmakta ve doğal kaynakların tükenmekte olduğunu duyurdu. “Ağaç yaş iken eğilir” düşüncesiyle, sürdürülebilir çevre ve bilinçli tüketim alışkanlıkları kazandırmak ve çevre kirliliğini önlemeye yönelik tedbirleri anlatmak üzere, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak, öğrencilere yönelik çevre eğitimlerin her yıl artırılarak yapıldığını açıkladı.

Buna göre; geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yaklaşık 5 bin 500 öğrenciye eğitim verildi. Bu yıl içinde öğrencilerin rutin ders programlarını ve sınav dönemlerini atlatmalarının ardından 20-21 Ocak 2014 günlerinde İl Kültür Merkezinde çevre eğitimleri düzenlendi.

ÇED ve Çevre Hizmetleri Şube Müdürü Zehra Arat Yılmaz tarafından, yaklaşık bin 500 öğrenciye eğitim verildi. Animasyon ve görsele dayalı sunumlarla öğrenciler eğlenirken öğrenmesi ve bilinçlenmesi hedeflendi.

Sunumların ardından tüm öğrencilere Ulusal Çevre Andı okutularak, gönüllü çevre koruyucusu olacaklarına dair söz alındı.

Eğitim sonunda sorulan sorulara doğru cevap veren öğrencilere de hediyeler verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber