Iğdır'da Dünya Çocuk Hakları Günü!

Iğdır'da Dünya Çocuk Hakları Günü!

Iğdır Valisi Ahmet Pek, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' münasebetiyle İnönü Orta Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

Iğdır'da Dünya Çocuk Hakları Günü!


Iğdır Valisi Ahmet Pek, ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ münasebetiyle İnönü Orta Okulu öğrencilerini ziyaret etti. 


Iğdır Valisi Ahmet Pek beraberinde İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman, İnönü Orta Okulu öğrencilerini ziyaret ederek ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ hakkında öğrenciler bastırılan broşürleri dağıtarak bilgilendirme yaptı.


Buradaki konuşmasında Vali Pek, 20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından evrensel bir bildiri ile güvence altına alınan ve Türkiye dahil olmak üzere 193 ülke tarafından onaylanan ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nün kutlandığını dile getirerek, bu anlamlı günün, çocuk haklarının benimsenmesi, uygulanması ve yaşatılması adına tüm insanlık için önemli bir fırsat eşitliği teşkil ettiğini belirtti.

Vali Pek, “Çocukları ile ilgilenen onların eğitimine önem veren toplumlar her zaman başarılı olmuştur. Günümüzde refah düzeyi yükselmiş, gelişmiş ülkelerin hepsinde iyi bir eğitim vardır. Bir toplumu sağlam temeller üzerine inşa etmek istiyorsanız yeni nesli en güzel şekilde eğitmek durumundasınız. Onlara ne kadar çok önem veriyorsak, onların yetişmesine ne kadar çok zaman ayırıyorsak biliniz ki geleceğimiz de o derece aydınlık olacaktır” dedi.


Dünya üzerinde yaşanan savaşlardan, gelir adaletsizliğinden, yoksulluktan, salgın hastalıklardan en çok çocukların etkilendiğini ve zarar gördüğünü anımsatan Vali Pek şöyle devam etti: “Tarihte ilk ve tek örnek olarak, tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel göstergesidir. İnanıyorum ki bu anlamlı gün, çocuk haklarının gelişmesine, çocuklara karşı uygulanan şiddeti sorgulamamıza vesile olacak, çocuklarımıza olan sevgimizi daha da artıracaktır. Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, çocuklarımızın çok daha huzurlu ve aydınlık bir geleceğe sahip olmaları umuduyla, bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum”.


Öte yandan; Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ münasebetiyle çocuk hakları ile ilgili bastırılan 2 bin broşürün kent merkezi ve ilçe okullarındaki öğrencilere dağıtıldığı bildirildi.

2.20131121103314..jpg1.20131121103327..jpg3.20131121103337..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber