Iğdır'da ‘Eğitimde Ebeveyn-Çocuk İletişimi' Konferansı

Iğdır'da ‘Eğitimde Ebeveyn-Çocuk İletişimi' Konferansı

Iğdır Hüsnü Özyeğin İlkokulu Müdürlüğü tarafından “Eğitimde Ebeveyn-Çocuk İletişimi" konulu bir konferans düzenlendi.

Iğdır İl Kültür Sarayı konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa, Ege Üniversitesi Kurumsal İletişim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mikail Bat konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesi konuşan Okul Müdürü Ergün Güvenal, okul olarak Iğdır’da öğrenci ve velililere kaliteli eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi. Güvenal, “Bu kapsamda da okulumuz anasınıfı ve 1. sınıf velilerimize ‘Eğitimde Ebeveyn-Çocuk İletişimi’ adlı konferans düzenledik. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları sevgi ile büyütüp eğitmeliyiz” dedi.
Ege Üniversitesi Kurumsal İletişim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mikail Bat, salonu dolduran protokol ve velililere çocukların sevgi ile büyütülmesi gerektiğine dikkate çekerek, “Onları nefret dilinden uzak tutun, sevgi dilini öğretin. Bir araştırmacı iki ayrı su bardağından birine sevgi dilini, diğerine nefret dilini kullanan sözler söylemiştir. Sevgi dili söylenen su incelendiğinde berrak bir sonuç, nefret dili kullanılan su ise simsiyah çıkmıştır. Her zaman pozitif dili kullanalım, negatif dilden uzak olalım. Nefret dil ile büyüyen çocuk, ergenlik döneminde her türlü çılgınlığı yapabilir. Bunun önlemi ise sevgi dilinden geçer” şeklinde konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Mikail Bat, sunumunda çeşitli örnekler vererek çocuklarla anne ve babanın nasıl iletişim kuracağına dikkat edilmesi gereken hususlar, çocuğu dinlemek, empati kurmak, çocuğun beklentileri, kendini çocuğun yerine koyarak sağlıklı bir ilişkinin nasıl sağlanabileceği konularında bilgi verdi.
Konferansa vali yardımcıları Mevlüt Özmen, Muhlis Arslan ve Bilgehan Karanfil, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı. iha

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber