Iğdır'da Evleri Yanan Aile Sokakta Kaldı!

Iğdır'da Evleri Yanan Aile Sokakta Kaldı!

Iğdır'da geçen hafta çıkan yangında evleri yanan Yeşilkaya ailesi, kış günü sokak ortasında kaldı.

Iğdır'da Evleri Yanan Aile Sokakta Kaldı!


Iğdır’da geçen hafta çıkan yangında evleri yanan Yeşilkaya ailesi, kış günü sokak ortasında kaldı.


Iğdır merkeze bağlı Yukarı Çarıkçı köyünde evi yanınca akrabalarına sığınan 5 kişilik Yeşilkaya ailesi, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor. Gazetecilere açıklamada bulunan Seyat Yeşilkaya, evlerinin sobadan çıkan yangında tamamen yandığını ve mağdur durumda olduklarını söyledi.


Evleri yandığından dolayı çadırda yaşadıklarını ve soğuk hava nedeniyle kendilerinin ve çocuklarının hastalandığını anlatan Yeşilkaya, "Evimizde sobadan kaynaklanan bir yangın çıktı. Merkeze 10 kilometre uzaklıkta olduğumuz için itfaiye gelene kadar evimiz tamamen yandı. İçinde bulunan eşyalarımız kullanılamaz hale geldi” dedi.


Hayırsever vatandaşlardan destek istediklerini belirten Yeşilkaya, "Bizim durumumuz çok kötü. Benim bir oğlum asker. Günlerdir hayatımız zehir oldu. Kimseden yardım alamadık. Allah rızası için bize yardım edin. Evimiz kerpiçten yapılmıştı. Şu an hepsi yanmış ve kullanılamaz durumda. Sesimizi duyan hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.


“ÇOLUK ÇOCUK 5 KİŞİLİK AİLE DAĞILDIK”


İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen çadırda kış günü yaşama şartlarının zor olduğundan dağıldıklarını anlatan Seyat Yeşilkaya, “Ben kardeşimde kalıyorum, oğlum kayınpederine sığınmış. Ne zamana kadar akrabalarda kalacağız?” diye konuştu.


Evin hanımı Leyla Yeşilkaya ise, “Çıkan yangından her şeyimiz yandı. Sizin de gördüğünüz gibi yalnız şu elimdeki Kur’an-i Kerim yanmadı. Müslüman kardeşlerimizden yardım bekliyoruz” dedi.


Evin gelini Sevda Yeşilkaya bir haftadır uğraştıklarını yetkililerden sadece kendilerine çadır verildiğini, biraz da yardım yapıldığını anlatarak, “Çocuğum bir haftadır hastadır, doktora götüremiyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum. Havaların eksi 15 ile 20 dereceyi bulduğu bu günlerde çadırda kendileri yaşayabiliyor mu ki biz çadırda yaşayalım? Bize sadece bin 500 TL para verildi. Ben bu parayla çocuğumu doktora mı götüreyim, soba mı alayım, kömür mü alayım, ev eşyası mı alayım, yoksa harabeye dönen evimi mi yapayım?” dedi.

2.20140120112711..gif3.20140120112731..gif4.20140120112747..gif5.20140120112814..gif6.20140120112825..gif

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber