Iğdır'da İlginç Oğlak!

Iğdır'da İlginç Oğlak!

Iğdır'ın Halfeli beldesinde dünyaya gelen üç bacaklı oğlak görenleri şaşırttı.

Iğdır'da İlginç Oğlak!


Iğdır’ın Halfeli beldesinde dünyaya gelen üç bacaklı oğlak görenleri şaşırttı. 


Halfeli beldesinde Mehmet Taşlı’nın 50 gün önce keçilerinden birinin dünyaya getirdiği üç bacaklı oğlak, belde sakinlerinin ilgi odağı oldu. Buna benzer doğumları gördüklerini belirten belde sakinleri, üç bacaklı oğlağın doğmasını, Türkiye’nin Iğdır sınırına yakın bulunan Ermenistan’daki Metzemur Nükleer Santrali’nde oluşabilecek radyasyon sızıntısından kaynaklandığını savundular.


Hayvan sahibi Mehmet Taşlı, yaklaşık 50 gün önce doğan oğlağın bir bacağının olmadan dünyaya geldiğini söyledi. Oğlağın üç bacağı üzerinde sağlıklı bir şekilde yaşadığını anlatan Taşlı, “Hiçbir sıkıntı yaşamadan yemini yiyor, annesini emiyor. İlk gördüğümüzde çok şaşırdık. Allah’ın verdiği bir şey dedik büyüttük, büyütmeye de çalışıyoruz” dedi.


“ERMENİSTAN’DAKİ NÜKLEER SANTRALDEN KAYNAKLANIYOR”


Beldelerinde hayvanların sürekli sakat doğumlar gerçekleştirdiğini anlatan Taşlı, “Beldemizde hayvanlarımız felçli ve sakat doğumlar yapıyor. Genelde büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarımızda böyle hasarlı doğumlar oluyor. Bununla sürekli karşılaşıyoruz. Bu Ermenistan’daki Metzemur Nükleer Santrali’nde oluşabilecek radyasyon sızıntısından kaynaklanıyor. Bu hayvanlar bence bundan etkilenebilir” şeklinde konuştu.

2.20140407102953..gif3.20140407103002..gif4.20140407103017..gif

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber