Iğdır'da Kuduz Paniği!

Iğdır'da Kuduz Paniği!

Iğdır'da kuduz köpekler tarafından ısırılan 5 hayvan itlaf edilirken, 10 gün içinde 2 ayrı saldırı meydana geldiğini belirten vatandaşlar korku içinde yaşıyor.

Iğdır'da Kuduz Paniği!


Iğdır’da kuduz köpekler tarafından ısırılan 5 hayvan itlaf edilirken, 10 gün içinde 2 ayrı saldırı meydana geldiğini belirten vatandaşlar korku içinde yaşıyor.


Merkeze bağlı Bayraktutan ve Küllük köylerinde son 10 gün içinde 2 ayrı kuduz köpek saldırısı yaşandı. Köylüler tarafından av tüfeği ile vurularak etkisiz hale getirilen köpekler, köyde bazı büyük ve küçükbaş hayvanları da ısırarak yaraladı.

Motosikletle tarlasına giderken aniden kuduz köpeğin saldırısına uğradığını anlatan Küllük köyü sakinlerinden Yahya Sarak, köpeği vurarak kendisini savunduğunu söyledi. Sarak, “Motosikletten inerek köpekle bir süre kovalamaca yaşadım. Daha sonra kafasına vurduğumda köpek benden uzaklaşıp karşı taraftan gelen komşu köylülerimizin koyun ve ineklerine saldırmaya başladı. Köpeği, çobanın yanında bulunan tüfekle vurarak güçlükle durdurabildik. Şimdi İl Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünden çağırdığımız yetkililer gelerek köpeği inceleyecekler” dedi.


“10 GÜN İÇİNDE ISIRILAN 5 BÜYÜKBAŞ HAYVAN İTLAF EDİLDİ”


10 gün önce hayvanlarına saldıran köpeğin kuduz olduğunun tespit edildiğini anlatan Küllük köyü sakinlerinden Hamit Sarak ise, “Ben o zaman evde değildim, köpek birkaç köylümüzün bahçesine girerek saldırmaya başlamış. Onlar tarafından kovalandıktan sonra bizim bahçeye gelmiş. O esnada çocuklarım ve eşim eve girerek kendilerini kurtarmışlar fakat bahçemde bulunan 5 büyükbaş hayvanıma saldırmaya başlamış. Hayvanlarımın birisini kulağından, üçünü bacağından, birisini de yüzünden ısırmış. Çocuklarımın ağabeyime haber vermesi üzerine av tüfeği ile vurulan köpek etkisiz hale getirildi. Köpeğin başından numune alarak incelemeye gönderen yetkililerin bize haber vermesi üzerine köpeğin kuduz olduğunu anladık. 5 hayvanım itlaf edildi” şeklinde konuştu.

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlı Şubesi ekipleri, kuduz köpek tarafından ısırılan hayvanları itlaf ederek üzerine kireç döküp kepçe ile toprağa gömdü.


Yetkililer, bugün köylüler tarafından vurularak gömülen köpekten aldıkları bulguyu tahlil için Erzurum'a gönderdi.

2.20130918095000..gif4.20130918095135..gif5.20130918095215..gif

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber