Iğdır'da 'Kütüphane Haftası' Etkinlikleri

Iğdır'da 'Kütüphane Haftası' Etkinlikleri

Iğdır'da, “Kütüphane Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Iğdır'da 'Kütüphane Haftası' Etkinlikleri


Iğdır’da, “Kütüphane Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı. 


Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür Sarayı’nda düzenlenen programa Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman, Iğdır Kütüphane Müdürü Emir Şıktaş ve öğrencilere katıldı.


Burada konuşan Iğdır Kütüphane Müdürü Emir Şıktaş; okumanın, kişinin kendine güvenini, toplumda saygı ve sevgiye dayalı ilişkilerin geliştirmesini, mantıklı ve akılcı düşünceyi, çevreye karşı duyarlılığı, doğru karar vermeyi sağladığını belirtti.


Çocuklara ilk aşılanması gereken olumlu davranışların başında kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı geldiğini ifade eden Şıktaş, “Ağaç yaşken eğilir özdeyişini bu açıdan düşündüğümüzde ne kadar doğru bir tespit olduğu açıktır. 31 Mart’ta başlayan bu haftayı Kütüphaneler Haftası olarak kutluyoruz. Hafta süresince kitapların önemi, kütüphanelerin geliştirilmesi ve kütüphaneciliğin sorunları dile getirilecektir. Halk kütüphaneleri, her yaşta ve her meslekten okuyucunun, çeşitli konularda hazırlanmış eserlerden ücretsiz ve sınırsız yararlanmasını sağlayan, hizmet verdiği bölgenin kültürel ve sosyal alanlarda kalkınmasına yardımcı kaynak oluşturan kurumlardır. 1963 yılında kurulmuş olan İl Halk Kütüphanemiz 2013 yılı itibariyle 23 bin 395 kitabıyla, 9 bin 850 üye ve 49 bin 487 okuyucusuna hitap etmiştir. Çocuk okuma salonumuzdan 9 bin çocuk okuyucumuz faydalanmıştır. Gezici kütüphanemiz ise bin 545 kitaptan oluşmakta ve 44 köy okulumuza hizmet sunmaktadır. Kitaplarımız 15 gün süreyle ödünç verilmektedir. Araştırma amaçlı okuma salonumuz sınavlara hazırlanan öğrencilere de hizmet vermektedir. Tüm kurum arkadaşlarımızla birlikte; sıcak ve temiz ortamda, güler yüzle hizmet sunma çabası içerisindeyiz” dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz de, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kütüphane Haftası’nın kutlandığını belirtti. Okumanın bir toplumun gelişmesini sağladığını anlatan Engindeniz, “Bunun için kitap okumayı artırmalıyız. Yemeye, içmeye nasıl ihtiyaç duyuyorsak kitap okumaya da o kadar ihtiyaç duymalıyız. Bilgi kaynağının belirlenmesi, kazanılması, korunması ve geleceğe taşınması kütüphanelerin başlıca görevlerindendir. Ülkemizin, diğer ülkelerden kalkınma ve gelişme yolunda geri kalmaması, toplum olarak her kesimin okuma ve kütüphaneleri kullanma alışkanlığı kazanması, araştıran, sürekli olarak kendini geliştiren bireyler olarak yetişmesine bağlıdır” dedi.


Programda Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Musa Çetin, kütüphanenin Kültürümüzde ve tarihimizdeki yeri ve öneminden bahsederek okumanın önemine değindi.


Program; Kütüphane Haftası kapsamında, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve en çok kitap okuyan okula ödüllerinin verilmesi ardından sona erdi.

11.20140401165634..gif12.20140401165710..gif13.20140401165719..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber