Iğdır'da Toplu Nikah!

Iğdır'da Toplu Nikah!

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde resmi nikahı olmayan 10 çiftin toplu nikahı kıyıldı.

Iğdır'da Toplu Nikah!


Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde resmi nikahı olmayan 10 çiftin toplu nikahı kıyıldı. 


Karakoyunlu Kaymakamlığı ve Karakoyunlu İlk Işık Derneği tarafından başlatılan ‘Evlilik Okulu’ projesi kapsamında kursu tamamlayan yeni evli ve nikahsız 10 çiftte yapılan tören ile topluca nikahları kıyıldı. Belediye Açık Hava Düğün Salonu’nda yapılan nikah töreninde konuşan Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz, bu tür eğitime bütün bayanlar ve yeni evli çiftlerin katılması gerektiğini söyledi.


Projeyi yürüten Karakoyunlu İlk Işık Derneği üyesi olduğunu belirten Ersöz, “Karakoyunlu Kaymakamlığı ve Karakoyunlu İlk Işık Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı’ndan alınan destekle açılan ‘Evlilik Okulu’ projesi kapsamında, 2 gün yapılan eğitim semineri boyunca çiftlere 6 saatlik kurs verildi. Bu kurslarda evlilik ve zorlukları, iyi yönleri, evliliğin önemi, yeni evli çiftlere tavsiyeler, ailede anne-baba-çocuk ilişkisi, eşin ailedeki yeri ve önemi gibi konular ele alındı. Burada çiftlerimize tebrik eder yaşamları boyunca mutluluk dilerim” dedi.


Iğdır Valisi Ahmet Pek ise, 35 yıldır evli olduğunu, bu evliliği karşılıklı sevgi ve hoşgörü içerisinde yürüttüğünü belirtti. Çiftlere nasihatlerde de bulunan Pek, “Sizlerde birbirinize karşı hoşgörülü ve saygılı olacaksınız, birbirinizin olumsuz değil olumlu yönlerini göreceksiniz. Olumsuz yönünü görseniz hoşgörü, sevgi ve saygı göstermeseniz o evlilik yürümez. Bir evliliğin temeli resmi nikahıdır. Resmi nikah olmasa kadının hiçbir hakkı olamaz. Bu nedenle herkes resmi nikah yaptırmalıdır. Birbirinizi seviniz, birbirinize anlayış gösteriniz, iyi günde kötü günde kenetleniniz, bu sizleri mutluluğa götürecektir” şeklinde konuştu.


Nikah şahitliğini Vali Ahmet Pek ve eşi Ayfer Pek ile protokol üyelerinin yaptığı törende Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş 10 çifttin nikahını kıydı. Genç çiftlere hediyelerin verildiği törende, eğitime katılan 35 nişanlı çifte de sertifikaları dağıtıldı. Yemek ikramı devam eden program, evli çiftlerin orkestra eşliğinde dans etmeleri ile sona erdi.

2.20131002143451..gif3.20131002143500..gif4.20131002143510..gif

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber