İL ÖZEL İDARESİNDEN ARAÇ ALIMI

İL ÖZEL İDARESİNDEN ARAÇ ALIMI

İL ÖZEL İDARESİNDEN ARAÇ ALIMI

İL ÖZEL İDARESİNDEN ARAÇ ALIMI

-İL ÖZEL İDARESİ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE SOSYOL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE BİRER ADET MİNİBÜS SATIN ALDI

-MİNİBÜSLERİN TESLİM TÖRENİNDE VALİ AHMET KARA ÖNCE KURDELEYİ KESTİ ARDINDAN DA SÜRÜCÜ KOLTUĞUNA OTURARAK KENTTE TUR ATTI

-İKİ ADET MİNİBÜS 148 BİN TL’YE MAL OLDU

 

    KARS - Kars İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nin kararıyla 148 bin TL’ye satın alınan 2 adet minibüs Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne düzenlenen törenle teslim edildi. Teslim töreninde kurdeleyi kesen Vali Ahmet Kara ise sürücü koltuğuna oturarak kent tutu attı.

  İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hizmet binası bahçesinde düzenlenen törene; Vali Ahmet Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül ve diğer daire amirleri katıldı.

  Düzenlenen törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, “İl Özel İdaresinin imkanları dahilinde kıt kanaat bütçesiyle İl Genel Meclisimiz zaman içerisinde değerli kurumlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için çeşitli yatırımlarda karar almıştır. 2008 yılından itibaren başlayan 2 adet 4x4 aracımızın birisini Bayındırlık İl Müdürlüğümüze birini de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze tahsis ettik. Yine 2008 yılında güvenlik açısından emniyetimizi güçlendirmek bakımından 4 tane Kango aracı alınarak teslim edilmiştir. Ayrıca,  Valimizin direktifleri üzerine ve değerli meclisimiz bir karar daha aldı 6 adet Kango aracı Emniyet Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. Son olarak da yine İl Genel Meclisimizin takdirleri ve kararları doğrultusunda 2 adet minibüs alınmıştır. Bugün de bu araçların teslimi için bir araya toplandık. Araçların her biri 74 bin TL’ye mal olmuştur” dedi.

  İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı da alınan araçların çok iyi ve dikkatli kullanılmasını isteyerek, “Bilindiği üzere 2009 yılı performans durağında biz kurumlarımızın talepleri üzerine valimizin direktifleri doğrultusunda Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bu iki aracın alınması konusunda çok acil ihtiyaç olduğunu bize talep ettiler. Bu talepleri üzerine meclisimizin aldığı kararla bu araçları İl Özel İdarenin bütçesinden aldık. Teknolojinin son harikası olan bu minibüslerin çok nazik ve narin bir şekilde kullanılmasını müdürlerimizden rica edeceğim” diye konuştu.

  Vali Ahmet Kara ise şunları söyledi:

  “Olumlu yönden karar verdiğimiz her hizmette desteklerini her an arkamda ve yanımda gördüğüm bu araçları almaları nedeniylede bundan evvelki destekleri nedeniylede kendilerine teşekkür ediyorum. Siyasilerimizle de fevkalade bir uyum içerisindeyiz inşallah çok daha olumlu hizmetlere de karar vereceklerine de inanıyorum. 2 araç var. Çok fazla bir şey değil ama bundan sonra Allah nasip ederse hep iyi şeylerin teker teker yapıldığını göreceğiz. Yaklaşık 4 aydır Kars’tayım, 4 aydır üç aşağı beş yukarı planlamakla düşünmeyle tasarımla vaktimiz geçiyor. Ben ili yeni tanıyorum fazla tanıdığım sayılmaz tanıdıkça kendimize göre gelecekte neler yapacağımızı onun hesabını yapıyoruz. Bunlardan biride bu araçlar bu araçları çok pasif görmeyin 2 adet olmasına rağmen ayakları elleri olmayan engelli çocuklarımızı engelsiz duruma getirecek bu araçlarımız. Mesela bu çocuklarımız değişik illere gezmeye, vatanın çeşitli yerlerini görmeye gittikleri zaman araç bulamıyorlardı Valilikten bir aracımız vardı onu veriyorduk. Yollarda ancak ne kadar zorluklarla gidip geliyorlardı hepiniz takdir edersiniz. En azından bu minibüslerle çok daha rahat hareket edeceklerini yurdun çeşitli çeşitli yerlerini gidip görecekler. Bu engellilerin getirilmesi götürülmesi hizmetlerde kullanılacak. Gençlik hizmetlerine verilen bu aracımızın da sporcu gençlerimizin çeşitli illere götürülmesi için veriliyor. Şimdi araçlardan sonra hizmetlerimiz teker teker devam edecek”

  Vali Kara ayrıca Kars’ı daha güzel günlerin beklediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

  “Yakında köy yollarımızın iyileştirilmesini göreceksiniz, yakında belediyemizin kentsel dönüşüm hizmetlerini göreceksiniz, yakında Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun ilerlediğini görüyorum. Niye bunu söylüyorum; bugün o firmanın yetkilileri beni ziyaret ettiler onlardan bilgi aldım. İnşallah zamanında bitirilmesi suretiyle Kars’ın dünyaya açıldığını göreceksiniz, Kars sınır kapılarının açıldığını göreceksiniz, inşallah Kars’ta gümrük idarelerinin kurulduğunu göreceksiniz, inşallah Kars’ın yollarının duble olduğunu gelen yıl Erzurum ve Ardahan yollarının asfaltlarının bitirildiğini göreceksiniz. Kars’ın içme suyunun 2011 yılında tertemiz arıtılmış vaziyette şehrimize geleceğini göreceksiniz. Yani Kars’ta bol bol restorasyonlar göreceğiz. Planları yapıldı, hazırlıkları yapıldı. Şimdi dolayısıyla Kars’ın geleceği çok güzel şeylere gebe. Kars en fazla duraklama dönemini yaşıyor şu anda. İnşallah bu dönemden daha kötü dönem olmayacak bende bu araçları Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne sunmaktan gurur duyuyorum”.

  Konuşmalardan sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Halime Arslan Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri Vali Kara’ya ilgi ve alakası için teşekkür ederek çiçek verdiler. Öğrencilerin, “Bize sahip çıktığınız ve sorunlarımız ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz” demeleri üzerine Vali Kara, “Asıl biz sizden yeteri kadar ilgilenemediğimiz için özür dileriz” dedi.

  Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Vali Ahmet Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar’a birer plaket vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

  Törenin sonunda kurdelesi kesilen araçlar Vali Ahmet Kara ve İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı’nın şoförlük yapmalarıyla hizmete sokuldu. Vali Kara, Halime Arslan Kız Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir süre kent turu attıktan sonra aracı görevliye teslim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler