İlim, Kars'tan Yayılacak!

İlim, Kars'tan Yayılacak!

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törene; Kars Valisi Günay Özdemir, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, ilçe kaymakamları, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş’in yanı sıra çok sayıda kurum ve daire amirleri katıldı.

3 kattan oluşan ve 435 metrekare alana inşa edilen İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Gençlik ve Kültür Merkezi bünyesinde 16 adet oda bulunduruyor. Bodrum katında kalorifer dairesi, jeneratör odası ve su deposu olmak üzere, giriş katında çok amaçlı salon, 2 adet atölye, mescit, mutfak, idari amir odası ve 2 adet lavabo yer alıyor. 2. katında ise radyo stüdyosu, bilişim sınıfı, öğretmen dinlenme odası, toplantı odası, 3 adet sınıf, 1 adet atölye, çalışma odası ve yönetim kurulu odası olmak üzere tam teşekküllü binanın açılışı Yatılı Bölge Erkek Kuran Kursu hocalarından Erdinç Daştan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı.

Açılış programında konuşan İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Serhat şehri Kars’ta olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılında 68 yiğit insanın kendi rızasıyla kazançlarından, vakitlerinden, kendilerine ve evlatlarına ayıracaklarından fedakarlık ederek ortaya koydukları millete hizmet etme, vatana saygılı, devlete bağlı, bayrağına ve milletine sevdalı ümmet bilinci içindeki çocukları yetiştirmek, geleceği planlamak maksadıyla oluşturdukları 65 yıllık bir sivil toplum kuruluşudur. Bugün ilk İmam Hatip okulu ile İstanbul Fatih’te başlayan İlim Yayma Cemiyeti kurulduğundan 1 hafta sonra kiraladıkları bir binada İmam Hatip Okulu tedrisi altında eğitimini başlatarak, ardından arsasını temin ederek, inşaatını tamamlayarak merhum Adnan Menderes’in kurdelesini kesmesiyle İstanbul’da ilk İmam Hatip Okulu’nu devreye sokmasından bu yana Allah’a şükür 65 yıl geçti. İstanbul’dan yola çıkan İlim Yayma Cemiyeti Türkiye’nin 81 vilayetinde ve büyük ilçelerinde olmak üzere 165 şubesiyle, 146 yurduyla, kimlik ve kişilik kazandırarak geliştirmeye çalıştığı bayrak sevdasını, millet sevdasını, ümmet bilincini ve dünyada ihtiyaç duyacağı bütün ilimleri kuşanarak, edebini takınarak, anasına, babasına, devletine ve milletine faydalı olmaktan başka hiçbir zararlı düşünceyi beyninde, kalbinde, ruhunda ve gündeminde barındırmayan gençleri yetiştirmeye devam etmektedir.” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti mensuplarının Türkiye’nin ve dünyanın medarı iftarı olacak seviyelere ulaştığına değinen Tülün, serhat şehri Kars’tan da gururumuz olacak gençlerin yetişmesi temennisinde bulundu. Tülün, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “24 bin öğrenciye ümmetin emaneti gözüyle bakarak ev sahipliği yapmakta ve onların ellerinden tutmaktadır. Bugün İlim Yayma Cemiyeti’nden yetişmiş, çorbasını, çayını içmiş öyle insanlar var ki Allah’a şükürler olsun Türkiye olarak hepimiz, ümmet olarak da bütün İslam alemi onlarla iftihar etmektedir. İlim Yayma Cemiyeti’nden yetişmiş bir İlim Yayma mensubu olan Reisi Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan’la iftihar ediyoruz. Yine bizden olan, bizim yolumuzdan gelmiş geçmiş olan Başbakanımız Prof. Ahmet Davutoğlu ile iftihar ediyoruz. Birçok milletvekilimizle, bürokratımızla doğru işler yaptığımızı düşünüyor, doğru işlerimize devam etme arzusuyla meşalemizi ışıl ışıl tutmak istiyoruz. İstanbul’da Büyük Şehir Başkanımız, dünya büyük şehir başkanlarının başkanı olan Kadir Topbaş’da bir imam hatipli ve bir İlim Yayma Cemiyeti mensubu. İnşallah bugün burada sahip çıkmaya çalıştığımız bölgemizi ve ülkemizin medarı iftiharı yavrularımıza bu gençlik merkezinde hak ve hakikat yolunda sendelemeden, çıkmaz sokaklara sapmadan, kurda kuşa yem olmadan yürüdükleri yollarda büyük bir hizmeti inşallah bu bina ve bu binada emek ortaya koyacak olan kardeşlerimiz gerçekleştirecek. İnşallah bu serhat şehrimizden Türkiye’yi yönetecek gençler çıkar, inşallah bu yuvadan medarı iftiharımız olacak evlatlarımız yetişir. Bizim başka hiçbir düşüncemiz ve beklentimiz yok.”

Öte yandan İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışına destek sağlayan SERKA adına konuşma yapan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, şunları söyledi; “Serhat Kalkınma Ajansı SERKA 2010 yılından beri bölgemizin ekonomik kalkınmasına bağlı olarak Kalkınma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulmuş bir kuruluş olarak temel hedefi bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Tabi ki kalkınma deyince herkesin aklına ilk olarak işin ekonomik boyutu geliyor. Biz kalkınmayı sadece ekonomik bir boyut olarak kabul etmiyor, bunun sosyal ve kültürel desteklerle desteklenmediği müddetçe layığıyla yerine getirildiğine inanmıyoruz. Bu doğrultuda 2015 yılı içerisinde sosyal, kültürel ve ekonomik gelişme ayağını destekler nitelikte özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir destek programı uygulaması başlattık. Bu bağlamda 20 tane sivil toplum örgütüne destek sağladık bunların içerisinde İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi de yer aldı. Görüldüğü üzere bu projeler içerisinde işini en hızlı şekilde bitiren İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi oldu. Bu nedenle ben huzurlarınızda İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi yetkililerine ve emek verenlerine bu güzel çalışmayı bu kadar hızlı hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Biz özellikle eğitime, gençliğe dönük hizmet veren sivil toplum örgütlerini destekledik. Çünkü biliyoruz ki siz ne kadar çok kaynağa sahip olursanız olun, onu destekleyen sağlam temelli beşeri sermayeniz yoksa bu kaynaklarınızın tümü heba olup gidecektir. Bu bağlamda bu kuruluşları çok önemsiyoruz, bundan sonra da insan odaklı, eğitime ve gençliğe yönelik faaliyet gösteren tüm çalışmalarımızı destekleyeceğimizi ifade etmek isterim.”

Ardından yapılan açılış konuşmalarıyla devam eden tören daha sonra bina girişinde katılımcıların kurdele kesmesi ardından bina içerisindeki incelemeleri ve ikramlarla son buldu.
 

kha

Önceki ve Sonraki Haberler