İlköğretim Okulu da depreme dayanıksız çıktı

İlköğretim Okulu da depreme dayanıksız çıktı

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Müze Müdürlüğü yanındaki Mustafa kemal İlköğretim Okulu'nun da depreme dayanıksız çıktığını belirterek, okulun boşaltıldığını ve öğrencilerinin Mehmet Akif İlköğretim Okulu'na aktarıldığını söyledi.

 

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu da depreme dayanıksız çıktı
 
Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Müze Müdürlüğü yanındaki Mustafa kemal İlköğretim Okulu’nun da depreme dayanıksız çıktığını belirterek, okulun boşaltıldığını ve öğrencilerinin Mehmet Akif İlköğretim Okulu’na aktarıldığını söyledi.
 
“Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) İlköğretim Okulu da maalesef Karsı’mızın yarası oldu” diyen Alkış, projesini yaptırdıkları okulla ilgili yaptığı açıklamada, “Tam ihaleye çıkacakken vaziyet planı belediyeden çıkartırken okulun karşısında, yolun karşı tarafında tescilli bir bina çıktı. Yani şehir yönetimini bozmama açısından Koruma Kurulundan geçmesi gerekiyordu. Biz geçeceğini daha önceden de arkadaşlara durumu izah ettik. Ama maalesef Koruma Kurulu bizim projemizi beğenmedi. Farklı bir proje olması gerektiğini hatta, ‘Revize ederek kullanabilir miyiz? dedik o da olmadı.” dedi.
 
Morallerin de bozulduğunu belirten Alkış, “Moralimiz bozuldu tabi bozulmadı değil. Ama şehirde güzel olması gerekiyor. Tarihi binalarında muhafaza edilmesi gerekiyor. Onlara da diyecek bir şeyimiz yok. Onlarda Kars’ı düşünüyorlar. Onlarda Kars’ın güzelliğini düşünüyorlar. Şu anda biz hemen yeniden proje ihalesine çıktık. Henüz ilan edilmedi yalnız. yeni proje çizdireceğiz. Oraya uygun, tarihi eserlerin yapısını, görünümünü bozmayacak şekilde yeniden ihale edeceğiz.” diye konuştu.  
 
Sonuçta bu yıl çocukların sıkıntı çekeceklerini de vurgulayan Alkış, “Ama tabi yine çocuklarımız biraz perişan olacak. Yine belki bilmediğiniz bir şey daha söyleyeyim. Biz hep GAMP ile uğraşırken biliyorsunuz müzenin yanında bizim Mustafa Kemal İlköğretim Okulumuz vardı. Oranın da çürük raporu geldi. Biz orayı da boşalttık. Oranın öğrencileri de Mehmet Akif İlköğretim Okulu’nda okuyacaklar. Bize yeni bir sıkıntı daha geldi. İkinci bir GAMP’ımız oldu yani.” ifadelerini kullandı.
 
KOCABAHÇE KÖYÜ’NDE TAŞIMA KALDIRILDI
Köyde su olmadığı için eğitimde aksamaların yaşandığı Merkez Kocaköy’ün şimdiyle kadar taşımalı sistemle eğitimine devam ettiği yönündeki soru üzerine ise Alkış, “Taşıma bir önceki yılın taşımasıydı. Biz bu sene koca bahçede taşıma düşünmüyoruz. Çünkü, yani okulumuz gerçekten çok güzel oldu. Bende gidip gezdim. Bahçesi, okulu güzel. Her şeyi ile çok güzel. Su okulun değil, köyün problemidir. Ama ben, Valiliğimiz, Özel İdare köyün su problemini çözeceği kanaatindeyim. Genel bir problem. Köyün su problemi çözülünce dolayısıyla okulumuzun da problemi çözülmüş olacak.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler