İnsanlar Erzuruma tedaviye,Köpekler Kars'a!

İnsanlar Erzuruma tedaviye,Köpekler Kars'a!

Kars'ta bir karadeniz fıkrası daha yaşandı! Erzurum'un Aziziye ilçesi kırsalında zifte bulanmış 10 yavru köpek Kars’ta tedavi altına alındı.

Mutlu Patiler Derneği, Erzurum'un Aziziye ilçesi kırsalında zifte bulanmış 10 yavru köpeğe sahip çıktı. Dernek üyesi 4 veteriner hekim ve 4 personel bebek yağı, zeytin yağı ve Arap sabunu kullanarak temizledikleri, köpeklerin bakımını yaptı.

Kars'ın Susuz ilçe belediyesi ile ortak çalışma yürüten Mutlu Patiler Derneği görevlileri, köpeği için destek isteyen bir hayvan yardımcı olmak için Erzurum'a geldi. Bu sırada Erzurum'un Aziziye ilçesinden vatandaşlar görevlilere ulaşarak zifte bulaşmış yavru köpekler konusunda bilgi verdi. Görevliler, vücutlarının büyük bir bölümü zift bulaşan köpeklere sahip çıkarak temin ettikleri araçla Kars'ın Susuz ilçesine götürdü. Susuz Belediyesi ile ortak kurulan bakımevinde gönüllü olarak görev yapan 4 veteriner ile 4 personel, köpekleri temizlemek için saatlerce uğraştı. Zeytinyağı, kaz yağı, ayçiçek yağı, bebek yağı, margarin Arap sabunu, şampuan kullanılarak ziftten temizlenen köpeklerin sağlık muayenesini de yapan görevliler, hazırladıkları yemlerle karınlarını doyurdu. Yavru köpekler, bakımevinde koruma altına alındı.

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler