İNTERNET KAFE DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

İNTERNET KAFE DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

İNTERNET KAFE DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

İNTERNET KAFE DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

  Kars Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü personelince internet kafelerde yapılan denetimler, okulların açılması ile birlikte sıklaştırıldı.

  İnternet kafe ve elektronik oyun yerlerine, 12 yaş ve altındaki çocukların yanlarında veli yada vasileri olmaksızın, eğitim ve öğretimlerini aksatabilecekleri, zararlı alışkanlıklar edinebilecekleri, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebileceklerinden girmeleri yasaklandı.

  Ayrıca belirtilen yerlerde, psikolojik ve fizyolojik gelişime olumsuz etkisi olabilecek şiddet ve pornografik değerleri barındıran, kumar ve uyuşturucu kullanımı gibi kötü alışkanlıkları özendirici oyunların oynatılması ve bilgisayarda depolanması da yasaklanmıştır.

  Müdürlüğümüz Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından günlük olarak İnternet kafe ve elektronik oyun yerleri, İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi (c) bendine göre alınan Valilik kararı doğrultusunda denetlenmekte, okulların eğitim ve öğretimin açık olduğu günlerde 08:00 ile 18:00 saatleri arasında öğrencilerin okul kıyafeti ile belirtilen yerlere gidip-gitmedikleri sürekli kontrol edilmekte. 

  Belirtilen yasaklara uymayan işletmeci veya sorumluları hakkında adli ve idari işlem yapılmakta.

  Emniyetten yapılan açıklamada, “Bu kontrollerdeki şikayet ve önerilerin 155 Polis İmdat hattı veya e-mail yoluyla [email protected]. adresine bildirilmesini bekliyor, bütün öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı günler diliyoruz” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler