İŞKUR Girişimcilik Kursu Kars’ta Düzenlendi

İŞKUR Girişimcilik Kursu Kars’ta Düzenlendi

Kars’ta girişimlik kursuna katılan bireylere girişim konusunda hangi sahalarda iş kurmaları konuları anlatıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan tanıtım seminerinde girişimciler yer aldı.

Program İŞ-KUR müdürlüğü uzmanlarından Haydar Kolik’in slayt üzerinde katılımcılara anlattığı destek ve teşviklerin arttığı günümüzde parlak iş alanlarında iş fikirlerini hayata geçirme konusunda finansal bulmakta zorlanan girişimcilerin yardım alabilecekleri önemli ve ilgili kurumları ve bunların kendilerine olacak desteklerinden bahsetti.

Eğitim Merkezi Salonunda Düzenlenen seminere Kars İŞKUR personellerinden İş ve Meslek Danışmanı Ali Haydar Kolik ve İzmir’in Tire ilçesinde keçe kursu atölyesi bulunan kendisininde keçe kursu ustalığından merak salıp atölye açan Arif Cön’ün sunum ve sohbetleriyle gerçekleşti.

Girişimcilik Günleri’nin temel amacının; kendi işini kurmak isteyen gençlerin ve bireylerin, girişimci nasıl olmalı ve işlerini kurarken ne gibi aşamalar kaydetmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmek, onları destekleyici bir şekilde yönlendirmek olduğunu belirten İş ve meslek Danışmanı Ali Haydar Kolik sunumu ve sohbetinde daha önce gerçekleşmiş olan örnek bir hikayeyi de anlatarak girişimcilere sağladıkları kolaylıkları, nasıl yönlendirdiklerini ve girişimcilere destekleyici daha ne gibi projeler, ilginç fırsatlar olacağı konusunda bilgilerini paylaştı.

Bir Girişimcide olması gereken özellikleri başarılara imza atmış ve örnek teşkil eden girişimci hikayeleriyle paylaşarak, gençlere başarılı bir girişimcinin sahip olması gereken nitelikleri, kendi işlerini kurarken; ne gibi güçlükler ve fırsatlarla karşılaşacakları, ne tür eğitimler almaları gerektiği, finansmanlarını sağlamanın yollarını ve İŞKUR girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra hangi kamu kurum kuruluşlardan destek alabileceği paylaşıldı.

Arif Cön ile sohbetinde ise kendi işini kurarken ne gibi zorluklarla karşılaşıldığını ve azimle kararla devam ettiğini, başarıların etkisinde pes etmemek olduğu, işime dört elle sahip çıkmanın olduğunu belirtti. Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmak ve sahip çıkmak için kurslar açıp destek veren İŞKUR teşekkür ettiğini. Program sonunda katılımcıların soruları alınarak soru cevap şeklinde sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler