İŞKUR üniversite mezunlarına mesleki deneyim kazandırıyor

İŞKUR üniversite mezunlarına mesleki deneyim kazandırıyor

İŞKUR tarafından hayata geçirdiği “İşe İlk Adım Projesi” ile 13 üniversite mezununa mesleki deneyim kazandırılacak ve istihdam edilmeleri sağlanacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), genç işsizliği ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği “İşe İlk Adım Projesi” ile üniversite mezunlarına mesleki deneyim kazandırıyor ve istihdam edilmelerini sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” kapsamında üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençler işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim kazanmaları sağlanıyor.

“Üniversite Mezunu Gençleri İşe Alan İşverenlere Ücret Desteği Sağlanacak”

İşbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere zorunlu istihdam sürecinde net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında İŞKUR tarafından destek sağlanacak.  Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin işbaşı eğitim programından sonra uzun süreli istihdamı sağlanmış olacak.

İŞKUR tarafından işverenlere verilen teşvikler istihdamın artırılması amacıyla önemli fırsatlar sağlıyor. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Kars’ta işverenlere “İşe İlk Adım Projesini” anlatmak için saha çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında ülke genelinde 5 bin genç yararlandırılırken, Kars’ta bu proje kapsamında ayrılan kontenjan sayısı ise 13 olduğu belirtildi. Ayrıntılı bilgi için ve projeden yararlanmak isteyen işverenler İŞKUR İl Müdürlüğüne zaman kaybetmeden bizzat başvurması gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler