İsrail'den Türkiye'ye karşı şok adım

İsrail'den Türkiye'ye karşı şok adım

Lieberman Türkiye'nin adımına karşılık bir takım sert girişimlerde bulunmayı düşünüyor.

İsrail Dışişleri bakanı Lieberman Türkiye'nin adımına karşılık bir takım sert girişimlerde bulunmayı düşünüyor. Bunlar İsrail'in ABD'deki Ermenistan lobisi ile hareket etmesi ve PKK'ya askeri yardım olarak sıralanıyor.

 

TÜRKİYE İSRAİL'İN ÖZRÜNÜ UMURSAMIYOR

İsrail merkezli ynet.news com'un haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Türkiye'nin tavrına karşı sert önlemler almayı benimsedi. Haberde, İsrailli yetkililer Türkiye'nin İsrail'in özrünü umursamadıklarını amacının İsrail ile olan tartışmayı sömürerek Ankara'nın Müslüman dünyası içindeki statüsünü güçlendirmek olduğunu düşünüyorlar deniyor. "Bu yüzden Lieberman sorunu ortadan kaldırmak için yaratıcı çözümler aramanın anlamsız olduğuna karar verdi, bunun yerine Türkiye'yi cezalandırmak için İsrail'in yapacaklarına odaklanmayı seçti." ifadeleri yer alıyor yazıda.

 

ERDOĞAN'A CEVAP İÇİN TOPLANACAKLAR

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri Perşembe günü Cumartesi yapılacak bir toplantıya hazırlık amacıyla bu konu üzerinde Lieberman ile birlikte toplanacaklar ve cumartesi günü yapılacak toplantıda İsrail'in Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdogan'ın tavrına nasıl cevap vereceklerini tartışacaklar.

 

İsrail'in Türkiye'ye yönelik alacağı önlemlere ise ynet'te şöyle değiniliyor ;

 

ORDU MENSUPLARINA TÜRKİYE YASAĞI

İlk adımın İsrailli eski ordu mensuplarını Türkiye'ye seyahat etmekten alı koymaya yönelik uyarıda bulunmak olacağı söyleniyor. Bu adımın İsraillileri Türkiye'ye gidişten alıkoyacağı düşünülüyor.(İsrail'de hem kadınlar hem de erkekler askerlik yapıyor.)

 

ERMENİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR

İsrail'in planladığı bir diğer hareket ise Türkiye'nin tarihsel rakipleri olan Ermeniler ile işbirliğini kolaylaştırmak. Lieberman bu ay ABD'ye yapacağı seyahat esnasında Ermeni lobisinin liderleri ile buluşmayı ve Kongre'de anti Türk işbirliği önermeyi düşünüyor.

 

ERMENİSTAN'I DESTEKLEYECEKLER

Bu hareket uygulamada İsrail'in Ermeni soykırımının uluslararası tanınmasına yardım etme şeklinde olabilir. İsrail ayrıca Türkiye sınırları içinde yer alan Ağrı dağı tartışmalarında Ermenistanı destekleyebilir.

 

PKK LİDERLERİYLE TOPLANACAKLAR

Lieberman ayrıca Avrupa'daki PKK liderleri ile toplantılar yapmayı planlıyor, "onlarla işbirliğine gitmek ve mümkün her alanda onları desteklemek için".

 

yes.20110909184133..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler