İyi Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya açık oturum için tarih verdi

İyi Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya açık oturum için tarih verdi

İyi Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, tüm Belediye Başkan adaylarını 02 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 13.00’te açık oturuma davet etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yazılı bir basın açıklaması yaparak siyasi partilerin hepsinin Belediye Başkan adaylarını ilan ettiğini anımsatan Kaya, “Seçim dönemlerinin özelliğidir, vaatler, projeler havada uçuşur. Seçmenin aklını çelmek için her yola başvurulur. İçinde yaşadığımız dönemde etkileme, yönlendirme araçlarına sosyal medya iletişim araçları da eklendi. Ne yazık ki bunlar seçmenin adayları iyi tanıma ve değerlendirmeleri için yeterli değildir.” dedi.

Kaya’nın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle: “Oysa seçmeni doğru bilgilendirmenin en etkili aracı adayların yüz yüze yaptıkları tartışmalar, açık oturumlardır. Demokrasinin gereği de budur. İleri demokrasiyle yönetilen ülkelerde bu yöntem uygulanır. ABD seçimlerinde bunu sıkça görürüz. Seçmen salonlarda yerini alır veya televizyonları başında adayları izler. Böylece karşılaştırmalı olarak değerlendirme yapma, oyunu daha objektif kullanma şansı olur.

İYİ Parti Kars belediye başkan adayı olarak, diğer partilerin adaylarını bir açık oturumda, seçmenle buluşmaya davet ediyorum. Böylece dedikoduya, istismara, bilgi kirliliğine fırsat vermeden, daha medeni, daha çağdaş, daha demokratik bir yöntemi Kars siyasetinde gelenek haline getirmiş oluruz.

Hemşerilerimizin canlı olarak izleyecekleri teknik hazırlıklarda yapılabilir.

Halk eğitim müdürlüğü salonu bunun için uygun bir mekândır. Benim önerim 02 Şubat 2019 Cumartesi, saat 13.00'tür.

Programın yönetimi konusunu il başkanlıklarımız birlikte kararlaştırabilirler.

Aday arkadaşların özel programları ve düşüncelerini de dikkate alarak farklı teklifleri de değerlendiririz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler