İzinsiz gösteri

İzinsiz gösteri

İzinsiz gösteri yapan Halk Cephesi üyesi 13 genç gözaltına alındı

İzinsiz gösteri yapan Halk Cephesi üyesi 13 genç gözaltına alındı

  Kars’ta Halk Cephesi üyesi oldukları belirlenen 13 kişi izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle 2911 Sayılı Kanuna Muhalefetten gözaltına alındılar.

  Halk Cephesi üyesi olarak kendilerini tanıtan 13 kişilik gurup bugün Faikbey Caddesi Yüzüncü Yıl Meydanı’nda Amerikan karşıtı basın açıklaması yapmak istedi. Gurubu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek uyararak, kendilerinin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet yaptıklarını, izinsiz basın açıklaması ve slogan attıklarını söyledi. Bununda yasak olduğunu, bu nedenle gösteri yapamayacaklarını söylemesi üzerine gruptan tepki gelince Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, uyarılarına rağmen dağılmayan grubun gözaltına alınmasını istedi. Bunun üzerine 13 kişi emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

  Gözaltına alınan gençler Emniyet Müdürlüğü’nden önce muayene olmaları için Kars Devlet Hastanesine götürüldüler. Emniyette sorguları tamamlanan gençler daha sonra savcılığa çıkartıldılar. 13 gencin savcılıktaki sorgusu sürüyor.

  2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununda;

  Herkes, önceden izin almaksızın, bu kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Ancak toplantı yapılabilmesi için, toplantının amacı, toplantının yapılacağı yer, gün, başlayış ve bitiş saatleri gibi hususların ilgili makamlara bildirilmesi gerektiği belirtilmektedir ve kanuna aykırı davrananlar hakkında hapis cezası uygulanacağı belirtilmektedir.


 

Önceki ve Sonraki Haberler