Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Mesajları

Karaçanta'nın Kadir Gecesi Mesajı

Kadir Gecesi Mesajları

wewe.gif

Karaçanta’nın Kadir Gecesi Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta "Kadir Gecesi, Yüce kitabımız Kuran'ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu ve mübarek bir gecedir. Kadir gecesi, kulun Allah'a yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah'tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir. Bizlerde Kars ve Ülkemiz için, insanlık için korku, endişe, ümitsizlik ve acı veren, her türlü şiddet, terör ve savaşın sona ermesi, bunların yerine adalet, sevgi, barış ve hoşgörünün alması için dua edelim” dedi.

Karaçanta İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıyı da kınayarak “Bu mübarek Ramazan ayında oruç tutuyoruz dua ediyoruz huzur ve selamet diliyoruz. Fakat şu mübarek günlerde yaşanan onca acıdan, onca ızdıraptan dolayı da yüreğimiz parçalanıyor, içimiz yanıyor. İsrail Gazze’yi kurşuna diziyor, mazlumların canını alıyor sokakta çocukların kanını akıtıyor. Gazze’ye kara harekâtı yapan, canları alan, bedenleri tanımaz hale getiren İsrail zulmünü lanetliyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni uluslar arası camiayı ayağa kaldırarak İsrail’e karşı Birleşmiş Milletleri silahlı müdahale kullanma hakkını sağlatmalıdır. Filistinli kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” diyerek Kadir Gecesini kutladı. 

ercan-cakmak12.jpg

Kars Emniyet Müdürünün Kadir Gecesi mesajı

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

“Kuran’ı Kerim’in inmeye başladığı Ramazan ayının içerisinde saklı, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesine bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin gönüllerimizi aydınlatması ve bütün İslam alemince dolu dolu yaşaması temennisi ile, başta Kars’lı hemşehrilerimiz olmak üzere herkesin Kadir Gecesini kutluyor, bu gece ellerin semaya Gazze’li, Suriye’li, Mısır’lı, Arakan’lı, Myanmar’lı kardeşlerimiz için açılması, duaların başına bu menfur saldırılarda şehit olan Müslüman kardeşlerimizin konulması ve bu gecenin feyzinin, tüm dünyaya huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.”

31162.jpg

AK Parti Kars İl Başkanının Kadir Gecesi mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, mesajında Ramazan ayının son günlerinde Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşkusu ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Başkan Yurdakoş, mesajına şu ifadelerle devam etti: “Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek, birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşkunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Dünyanın farklı yerlerinde dökülen Müslüman kanının durması ve Filistin’de, Suriye’de, Arakan’da, Irak’ta, Mısır’da yaşanan insanlık suçlarının bir an önce son bulması için de ellerimizi semaya açıp Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeliyiz. Rabbim Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının ve Karslı hemşehrilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; Yüce Mevla’dan barış, huzur ve mutluluk içinde hepimizi Ramazan Bayramı’na eriştirmesini diliyorum.”

rektor.jpg

KAÜ Rektörü Özcan’ın Kadir Gecesi mesajı

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın Kadir Gecesi Mesajı:

Birlik beraberlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerifin son günlerine yaklaşırken bir kere daha Kadir Gecesine ulaşmanın huzurunu yaşamaktayız. Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesinin, başta İslam Âlemi olmak üzere, ülkemize, Kars halkına, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize hayırlar getirmesini diler, şahsım ve Üniversitemiz adına hürmetlerimi sunarım.

erdogan-yildirim.jpg

Yıldırım’ın Kadir Gecesi mesajı

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN KADİR GECESİ MESAJI

Mübarek Ramazan ayının içerisinde yer alan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi yaklaşan Ramazan Bayramını müjdelerken kalplerimizin kötülülüklerden arınması, manevi dünyamızın aydınlanması için bizlere sunulan bir fırsattır.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV),  bu gecenin önemi ile ilgili şöyle buyurmaktadır: "Kim ki Ramazan'da orucun farz bir ibadet olduğuna inanarak ve sevabını umarak oruç tutarsa, geçmiş küçük günahları bağışlanır. Yine kim Kadir gecesinin faziletine inanarak ve mükâfatını umarak bu geceyi ibadetle ihya ederse, küçük günahları bağışlanır."

Bizler de sunulan bu fırsatı iyi değerlendirmeli, ilk defa Kuran-ı Kerimin nazil olduğu bu mübarek gecenin faziletinden ve bereketinden yararlanmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kadir Gece’nizi kutlar, yapılacak dua ve ibadetlerin tüm insanlığa ve ülkemize hayırlar getirmesini ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na eriştirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

28281.jpg

Arpaçay belediye başkanının Kadir Gecesi mesajı

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Altay mesajında, “Bereket ve huzur içerisinde geçirmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmamızla birlikte, manevi lezzetinin doruğa ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı, Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Ramazan ayının 27’inci gecesi olan Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Ramazan ayı sevgi ve kardeşliğin pekiştiği bir aydır. Kadir Gecesi de bin aydan daha hayırlı bir gece olup, aynı zamanda müminler için de bir fırsattır. Kadir Gecesi saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ve Arpaçaylı hemşehrilerimizin Kadir Gecesi’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

fffffff.gif

Selim belediye başkanının Kadir Gecesi mesajı

Kars selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Altun Mesajında “Sosyal hayatta dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahî af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan, şükran hislerimizi canlandırarak bizlere yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve “sabır” denilen yüksek ahlakî meziyetimizi geliştiren oruç ibadetiyle geçirdiğimiz rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Yüce Kitabımız”da “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Dini hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinin değeri, insanlığa rehber, şifa ve ebedî mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur”an”ı Kerim”in o gecede yeryüzü ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Selimli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah”tan niyaz ediyorum.” dedi.

57ebe90dfb.jpg

Sağlık Sen’in Ramazan Bayramı mesajı

Sağlık Sen Kars Şubesi Başkanı Hasan Yazıcı, yönetimi ve üyeleri adına mübarek ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı:

Yüce Allah’ın kullarına bahşetmiş olduğu en büyük nimetlerden biri olan; Kuran’ın indiği, oruç, bağışlanma ve rahmet ayı olan Mübarek Ramazan ayını geride bırakmış bulunuyoruz.

Tüm İslam aleminin ve ülkemizin Ramazan bayramını en içten dileklerimizle kutlar , sağlık , mutluluk , birlik , beraberlik ve huzur dolu günler dileriz.Filistinde  , Mısırda , Irakta , Arakanda , Suriyede ve diğer ülkelerde akan kanın durması , mağdur olan tüm Müslüman kardeşlerimizin bu bayramı barış içinde girmeleri en büyük temennimizdir.

vekiller-memur-sen-ebubekir-keles-ziyaret-(7).jpg

Memur-Sen İl Başkanı Ebubekir Keleş’in Bayram Mesajı

Memur-Sen İl Başkanı Ebubekir Keleş, yönetimi, üyeleri ve Kars Hicaz Pazarı adına ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı:

Manevi duyguların yoğun bir şekilde yaşandığı, rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan-ı Şerifi geride bırakıp, Ramazan Bayramına erişmenin sevincini hep birlikte yaşamaktayız.

Bayramlar, sevdiklerimizle birlikte olduğumuz günlerdir.Sevgi, dostluk, kardeşlik , birlik ve beraberliğimiz için eşsiz bir fırsattır.Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.Kırgınları kavgaları unutmalı, aydınlık geleceğe olan inancımızı bayram vesilesi ile güçlendirip, çocuklarımıza örnek bir bayram yaşatmalıyız.

Gerçi yaşadığımız bu bayram sevinci biraz buruk bir sevinç oldu. Gazze’de, Suriye’de, Myanmar’da ve daha nice İslâm coğrafyasında akan mazlum Müslüman kanı içimizi acıtmakta. Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, Tüm İslam Alemine barış ve huzur getirmesini temenni ederim.

sarikamis-muftu-vekili-celik-aciklamasi-6203527_o.jpg

Müftü vekili Çelik’in Kadir Gecesi mesajı

Kars Sarıkamış Müftü vekili Engin Çelik, Kadir Gecesi nedeniyle mesajı yayımladı.

Çelik mesajında, Rahmet ve arınma iklimi olarak Allah’ın insanlığa hediye ettiği, ruhun aşk ve tevekkülle, kalbin iman ve sabırla dolmasına vesile olan mübarek Ramazan-ı Şerifin, sayılı günlerini tamamlamaya adım adım yaklaştıklarını belirtti.

İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayı bitirmeye yaklaşırken, bir yandan da Ramazan’a en büyük anlamını veren mübarek Kadir Gecesi’ne Çarşambayı Perşembeye bağlayan gecede bir kez daha kavuşmanın huzur ve sevincini yaşadıklarını vurgulayan Çelik ,”Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an, Ramazanın kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır ”ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesini, ancak Kur’an’ın kadrini bildiğiniz oranda hakiki manada ihya etmiş olunacağının altını çizen Çelik, şunları kaydetti:” Bu gecenin kadrini gerektiği gibi bilebilmek için evvela, Allah’ın sonsuz lütfu olarak kapımıza kadar gelmiş Kur’an nuruna yüreğimizi sonuna kadar açmamız gerekmektedir. İçimizin karanlıklarını, paslanmış gönül aynamızı hece hece, ayet ayet, sure sure ilahi sözün nurlu kandilleriyle aydınlatmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının zaman kaybetmeden durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

ismat-hagi-digor.jpg

Digor Ziraat Odasının Kadir Gecesi mesajı

Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, yönetimi ve üyeleri adına Kadir Gecesi münasebetiyle mesaj yayımladı:

Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesi’nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çeki düzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun Kadir geceniz mübarek olsun!..

Önceki ve Sonraki Haberler