Kafkas Üniversitesi Dağcılık Kulübü Ağrı Dağı’na zirve yaptı

Kafkas Üniversitesi Dağcılık Kulübü Ağrı Dağı’na zirve yaptı

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Onur Atakişi önderliğinde; kuruluş aşmasında olan Kafkas Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (KAÜDAK) Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilcisi Alpay Korkmaz önderliğinde Ağrı Dağı’na zirve yapan Kafkas Üniversitesi Dağcılık Kulübünü kurmak için başvuran dağcılar, üniversitelerini 5.137 rakımda temsil etmenin mutluluğunu yaşadı.

Kafkas Üniversitesi Dağcılık Kulübünün resmi olarak kurulması için Senato onayı bekleyen 5 dağcı üniversite öğrencisi, Kafkas Üniversitesinin pankartını Ağrı Dağı’nın zirvesinde açtılar.

Senato onayının ardından kurulacak olan Kafkas Üniversitesi Dağcılık Kulübü başkanı olmaya aday Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Diş Hekimliği Öğrencisi Sena Ağaoğlu, artık Kafkas Üniversitesin de bir dağcılık ve doğa sporları kulübü olacağını söyledi.

Sena Ağaoğlu, zirveyi arkadaşları Fatma Varol, Metin Orkun Bulucu, Başaran Ablak, Sümeyye Orhan, Meryem Akgül, Elif Küpeli ve Abdullah Gümüş ile birlikte gerçekleştirdiklerini de belirterek, kulübün kurulması için kendilerine önderlik eden Kafkas Ünivesitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Onur Atakişi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilcisi Alpay Korkmaz’a teşekkür etti.

Ağaoğlu, Kafkas Üniversitesi Dağcılık Kulübünün kuruluş aşamasının ardından hızla büyüyeceğini ve doğa sporuna gönül veren dağcıların, Kars’ın tanıtımına ve bilinirliliğine katkı sunacaklarının da altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler