Kafkas Üniversitesinde "Jinekolojik ve Jinekoonkolojik Multidisipliner Kadavra Diseksiyonu" Teorik ve Pratik Kursu verildi

Kafkas Üniversitesinde "Jinekolojik ve Jinekoonkolojik Multidisipliner Kadavra Diseksiyonu" Teorik ve Pratik Kursu verildi

“Jinekolojik ve Jinekoonkolojik Multidisipliner Kadavra Diseksiyonu” teorik ve pratik kursu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk defa Kars'ta düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği tarafından “Jinekolojik ve Jinekoonkolojik Multidisipliner Kadavra Diseksiyonu” teorik ve pratik kursu gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nın Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk defa düzelenen Jinekolojik ve Jinekoonkolojik Multidisipliner Kadavra Kursu başarılı bir şekilde yapıldı.

Dünyaca ünlü Türk bilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen kursa, bölgede bulunan birçok üniversite ve hastaneden  çok sayıda hekim katıldı.

Gerçekleştirilen kursta karaciğer, pankreas, kolon, paraaortik bölge ve retroperitoneal bölge anatomisi ve bu  bölgelerde  oluşabilecek onkolojik vakalara nasıl müdahale edileceği ile ilgili eğitim verildi.

jinekolojik-ve-jinekoonkolojik-multidisipliner-kadavra-diseksiyonu-(1).jpgjinekolojik-ve-jinekoonkolojik-multidisipliner-kadavra-diseksiyonu-(2).jpgjinekolojik-ve-jinekoonkolojik-multidisipliner-kadavra-diseksiyonu-(3).jpgjinekolojik-ve-jinekoonkolojik-multidisipliner-kadavra-diseksiyonu-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler