KAĞIZMAN AKYAYLA’DA SU SIKINTISI

KAĞIZMAN AKYAYLA’DA SU SIKINTISI

KAĞIZMAN AKYAYLA'DA SU SIKINTISI DEVAM EDİYOR

KAĞIZMAN AKYAYLA’DA SU SIKINTISI DEVAM EDİYOR

  Kars’ın Kağızman ilçesine 40 kilometre uzaklıkta 60 haneli 700 nüfuslu Akyayla köyünün 80 yıldır süren su sorunu devam ediyor. Asıl sorun ise kaynak. Kaynaklar bulunuyor ama su çıkmıyor.

  Yazın yağmur sularıyla kışın kar sularıyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan köylüler yetkililerden su sorununun çözülmesini istediler. Köy muhtarı Hamza Altay, “ Ben 60 yaşındayım benim bu köyüme su gelmedi. Köylü 15 günde bir duş alıyor defalarca yetkililere başvurdum. Ben buradan Sayın Başbakana sesleniyorum Başbakan Haberlerde diyor ki benim hiçbir köyüm ne yolsuz ne susuzdur. Benim köyümün ne suyu nede yolu var Başbakan bizim sorunlarımıza el atsın. Benim köyüm 60 haneli şimdi 400 haneli olmuştu su sorunu nedeniyle herkes göç etti. Yetkililer sorunumuza el atmıyor.” diye konuştu. Su bidonlarını birbirine vurarak yetkililere isyan eden köylü kadınlar hayvanların içtiği göllerden su içtiklerini belirterek defalarca hastalandıklarını dile getirdiler. Köyün gençleri, “ Kış geldiği zaman karları eriterek su elde ettiklerini belirterek gurbette çalıştıkları zaman çok rahat olduklarını ama köylerine geldikleri zaman çok sıkıntı çektiklerini söylediler. Devletten sadece su istediklerini belirten vatandaşlar böyle giderse yerlerini yurtlarını satarak gurbete gideceklerini söylediler” şeklinde konuştular.

  Yetkililerde köyde su sorunun çözümü için büyük çabaların harcandığını, kaynak bulunduğunu, sondaj vurulduğunu fakat kaynaklardan su çıkmadığını söylediler. Kaynaksızlıktan kaynaklanan su sorunun giderilmesi için köylüler sabırsızlıkla bekliyor yetkililerde gayretleriyle çalışmalarını sürdürüyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler