Kağızman Belediye Başkan Yardımcılığına Bican Veysel Yıldız Atandı

Kağızman Belediye Başkan Yardımcılığına Bican Veysel Yıldız Atandı

Kağızman Belediyesine yeni başkan yardımcısı atandı. Kağızman Belediyesinde uzun zamandır boş olan Kağızman Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna Edebiyat Öğretmeni olan Bican Veysel Yıldız atandı.

BİCAN VEYSEL YILDIZ KİMDİR,

30 Ocak 1963’te Kars’ın Kağızman ilçesinde doğdu. İlkokulu ve liseyi Kağızman’da bitirdi. Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim gördü. Erzurum ve İstanbul’da edebiyat öğretmenliği yaptı.

Şiirlerinde halk şiiri geleneğine uygun olarak mahlas kullandığı için eserlerini “Bican Veysel YILDIZ” adıyla yayımlamaktadır.

Şiir yazmaya ilkokul üçüncü sınıftayken başladı. Düz yazı çalışmaları ise lise yıllarında başlar. Değişik dergi ve gazetelerde yazar, yayın yönetmeni ve sanat danışmanı olarak görev aldı. Mina, Aktif Test ve Aktif Eğitim dergilerinin kuruculuğunu ve genel yayın yönetmenliğini yaptı.

İlk kitabı Damlalar (şiir) , 1984’te yayımlanan Bican Veysel YILDIZ’ın bugüne kadar halk edebiyatı, şiir, biyografi, güldeste, eğitim planlaması ve Türkçe öğretimi dallarında on bir kitabı yayımlandı. Bazı şiirleri bestelendi. 
Uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde İstanbulda Edabiyat öğretmenliği yapan yıldız. sendika ve sivil toplum kuruluşunda aktif görev almaktadır.  Halen daha aktif olarak İstanbul Kağızmanlılar Derneğinde Başkan olarak görevini yürütmektedir.

Bican Veysel Yıldız'ın Başkan yardımcılığına atanmasıyla Kağızman Belediyesi Başkanlığında Başkan Yardımcısı sayısı ikiye yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler